Miksi UPM ei noudata lakia?

Suomen luonnonsuojelulaki takaa lintujen pesimisrauhan. Lisäksi Ely-keskus suosittelee välttämään metsien hakkuita lintujen parhaaseen pesimäaikaan 15.4.-31.7. Laista ja suosituksista huolimatta tälläkin hetkellä UPM hakkaa metsiä Lempäälässä. Miksi?

Myös Lempäälän kunta voisi kantaa oman vastuunsa asiassa. Esimerkiksi kunnan metsänhoitosuunnitelmaan ja maisematyölupiin voisi liittää muistutuksen siitä, että hakkuutöissä tulee noudattaa Suomen luonnonsuojelulakia eikä puita saa kaataa lintujen pesimäaikana. Tämä on käytäntö monissa ympäristötietoisissa ja luontoarvoja kunnioittavissa kunnissa.

Kysymys on tahdosta, arvomaailmasta ja kunnan imagosta.

Kirsti Kuronen
kirjailija

Jyrki Toivonen
insinööri

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?