Narvan Kiuru lentää pian olutpulloon – kyläpanimon olutvalikoima laajenee kahdella uutuudella: ”Sitruunaisen raikas kesäolut”

Narvan kyläpanimon Maija Huttunen kertoo myyntipuodin sisustuksesta: ”Haluamme erottautua maalaismaisema-teemalla, kuin olisi saunassa kesämökillä.” Kuva: Antti Raunio

Pian Narvan kyläpanimon puodista saa kahta uutukaista olutta. Tämän hetken kuuden oluen valikoima laajenee pian kahdeksaan. Uutuuksia ovat sitruunainen kesäolut ja Vesilahden juhlaolut.

– Narvan Kiuru on tulevan kesän kesäoluemme, jossa maistuu sitruuna. Se on hyvin raikas A-olut, joka sopii niillekin, jotka eivät niin paljoa juo olutta, kertoo Narvan kyläpanimon Maija Huttunen.

– Vesilahden juhlaolut sopii nimensä mukaisesti juhlapöytiin. Se on vahva vaalea olut, jossa on alkoholiprosentteja noin 7,5. Olut tehdään 150 vuotta täyttävän Vesilahden kunniaksi.

Samalla kun valikoima laajenee, osa panimon nykyisistä oluista jää jossain kohtaa pois valikoimasta. Viime vuosien pienpanimobuumi on Huttusen mukaan yhä voimissaan.

– Kyllä buumi on pysynyt, koko ajan tulee lisää pieniä panimoita.

Narvan kyläpanimo sai oveensa uutukaisen kyltin. Kuva: Antti Raunio

Narvan panimo perustettiin 2017 ja myyntipuoti on ollut pystyssä nyt noin vuoden. Tuoreesti myymälän oveen saatiin myös kyltti kertomaan, mistä paikallista olutta löytää.

– Kyltti oli tarkoitus asentaa jo kauan aikaa sitten, mutta täällä maalla ollaan hieman hitaita. Se auttaa etsijöitä löytämään helpommin perille, Huttunen kertoo.

Myymälä on auki lauantaisin. Toripäivät ovat lottovoitto panimon myymälälle.

– Tori on kerta kaikkiaan täydellinen, silloin mökkiläiset löytävät paikalle. Meillä on pikkuisen parempaa perusolutta, ei niinkään vahvasti humalaisia tai kitkeriä. Hyvinkin helposti lähestyttäviä, Huttunen avaa Narvan kyläpanimon oluita ja viittaa useiden pienpanimoiden valmistamiin normaalista poikkeaviin olutmakuihin.

– Joskus tullaan kysymään, onko meillä jotain kitkerää olutta. Silloin täytyy sanoa, että se ei ole meidän tyyliämme. Itse tykkään porttereista, ehkäpä siksi meilläkin on valmistettu muun muassa portteria, Huttunen paljastaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.