Se on meidän Marko! Lempääläiset muistelivat ja onnittelivat vuolaasti kultakapteeni Anttilaa: ”Vanhojentanssiparina kävi sääliksi, kun Marko alitteli tunneleita”

Lempäälän katukuvaan oli jo ilmestynyt kyltti Mörkölään tielle 190 Hääkiven läheisyyteen. Kuva: Katariina Rannaste

Suomen maailmanmestaruus jääkiekon MM-kisoissa sai koko Suomen sekaisin. Erityisen sekaisin meni Lempäälä, joka on kultajoukkueen kapteenin Marko Anttilan kotikylä. Lempääläiset lähtivätkin onnittelemaan Anttilaa saavutuksesta ja muistelemaan tuttua peluria.

Kelhosta lähtöisin olevasta Anttilasta on muodostunut koko kunnan oma poika, josta jokainen tuntuu olevan ylpeä. Anttilan kunniaksi on ehdotettu patsaita ja jopa kunnan nimen muuttamista Mörköläksi. Mörkö-Marko Anttilasta tuli legendaarinen lempinimi, joka muistetaan suomalaisessa urheiluhistoriassa vielä pitkään.

Näin Anttilaa ja Suomea onniteltiin ja muisteltiin Lempäälän-Vesilahden Sanomien Facebook-sivulla:

– Marko sattui vanhojentanssiparikseni lukiossa. Kyllä kävi sääliksi, kun hän joutui alittelemaan lyhyiden parien muodostamia ”tunneleita”, muistelee Heli Rintala.

– Vanha luokkakaveri, että on tullut juteltua useamminkin, Outi Koiranen kertoi mistä kulta-Marko on tuttu.

– Onnea Suomi, Leijonat ja MörköMarko, Hakkarin ja Lempäälän kasvatti! Mikko Oikarinen iloitsi.

– En olisi uskaltanut pelin päättyvän näin. Kanada on aina kova vastus. Onneksi päättyi näin. Onnittelut koko loistavalle, taitavalle, nälkäiselle joukkueelle, Anne Sallinen iloitsi.

– Ei voi sanoa muuta kuin: ISO KIITOS MÖRKÖ. Lempäälä antakoon Mörölle mikä Mörölle kuuluu: omakotitontin, kiitti Anne Tervo.

– Huikee kapteeni ja koko joukkue!!! ONNITTELUT, Tuomo Isokangas onnitteli.

– Minäpä olen ”pelannut” jääkiekkoa Markon kanssa samassa joukkueessa! Markon pikkuveli pelasi lapsena nuorimmaiseni kanssa samassa joukkueessa LeKissä ja keväällä kausi päätettiin aina pojat vs. äidit peliin. Yhtenä vuonna Marko oli äitien joukkueessa vahvistuksena. Vastustajan riveissä muuten pelasi myös muuan Jenni Hiirikoski, muisteli Armi Grönroos.

– Suomen molempien maajoukkueiden kapteenit Lempäälästä! Olemme heistä ylpeitä! Hiirikosken Jenni ja Anttilan Marko! Onnittelut, halaukset ja kiitokset. Te osaatte!! Lempäälä odottaa Marko-Mörköä ja ”Poikaa” vierailulle. Hyvää kannattaa odottaa, Tuula Petäkoski-Hult onnitteli.

– Onnea! Suomen lasten ei tartte enään pelätä mörköä, Pirjo Pihlajamaa onnitteli.

– Hianoo! Voitto – mestaruus! Kaikki isit, äidit, valkut hierojat & muut. Kannatti myyrätä eli vetää kaikki ne tylsätkin treenit, Heidi Haapalehto tiivisti taustatyön merkityksen.

– Huikea mestaruus! Mörkö-Marko ja koko joukkue pelasi aivan upeasti! Lempäälä on ylpeä ”pojastaan”, Päivi Söderström kiitti.

– Onneksi olkoon Marko ja koko joukkue!!! onnitteli Lempäälän lukion rehtori Erkki Hytönen koulun puolesta.

– Markon jo junnusta sivusta seurasin ja tiesin et ura vie pitkälle. Onnea myös vanhemmille Tiina ja Kalle Anttilalle, Hannele Latosaari onnitteli Anttilan perhettä.

– Aivan huikeaa! Onnea koko mahtava joukkue ja erityisen ylpeitä olemme Mörkö-Markosta! Piia Nurmela kiitteli.

– Onnea Leijonat, koko Suomi on ollut illan yhtä perhettä ja elänyt mukana, Minna Rajamäki onnitteli.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?