Vesisade piinasi Ideapark-juoksua – monipuolinen sarjakattaus keräsi kiitosta. Lue juoksijoiden antamat ruusut ja risut.

Lähtö oli tänä vuonna Ideaparkin A-päädystä näyttävästi kahden kaivurin välistä. Kuvassa kympin kärki säntää matkaan. Kuva: Antti Raunio

Vesisade nousi 12. kerran järjestetyn Ideapark-juoksun päähenkilöksi. Lähes läpi päivän jatkunut vesisade vesitti niin juoksijat kuin liikenteenohjaajat matkan varrella. Välivuoden jälkeen ohjelmakartalle palannut juoksutapahtuma keräsi hieman yli 300 osallistujaa. Maaliin juoksi 308 kisailijaa. Kaksi vuotta sitten juoksimäärä oli noin tuplasti suurempi.

Ideaparkin ja Lempäälän Kisan järjestämä tapahtuma oli jälleen talkootyön ja ponnistelun voimannäyte. Pisin matka puolimaraton kierteli ympäri Lempäälän, ja tapahtuman toteutus vaati useita kymmeniä työntekijöitä niin Ideaparkin tapahtuma-alueella kuin ympäri reitistöä.

– Haluan kiittä kaikkia, jotka mahdollistivat tapahtuman järjestämisen: juoksijat, talkoolaiset ja työntekijät sekä yhteistyökumppanit, kiitteli kilpailunjohtaja Jenni Tamminen.

Tänä vuonna Ideapark-juoksussa erilaista olivat uudet reitit sekä avusteisten sarjojen mukana oleminen. Tapahtuman juontaja, fitnessmalli ja tv-juontaja Janni Hussi kiitti sarjojen monipuolisuutta.

Janni Hussi oli saapunut juontamaan ja vetämään alkulämmittelyjä Ideapark-juoksussa. Hussi kehui koko perheen -tapahtuman tunnelmaa. Kuva: Antti Raunio

– Liikunta kuuluu kaikille. Minusta on hienoa, että tapahtumassa on huomioitu niin monipuolisesti eri liikkujaryhmiä, kuten avusteiset, ikäsarjat ja sauvakävelijät, Hussi kehui.

Uudet reitit olivat iso ponnistus, ja ne vaativat järjestäjiltä paljon työtä. Hieman uusissa reiteissä oli juoksijoilla oppimista eri käännöksissä, eikä ilman pieniä harhaanjuoksuja vältytty.

 

Matkan varrelta kuultua, eli juoksijoiden kommentteja tapahtumasta:

Plussaa: 

”Janni Hussi oli ihana! Videoiden perusteella voin sanoa, että olisi pitänyt mennä eturiviin jumppaamaan! ”

”Huoltopisteiden tyypit huusivat jo kaukaa juoksijoille, missä vettä tai missä urheilujuomaa, ei ollut hässäkkää missään. Omalla osuudella oli hyvät opasteet, ja toimihenkilöitä opastamassa.”
”Maali oli tällä kertaa sisätiloissa, mikä oli aika kivaa ja erilaista. Saisikohan sen maalin ensi vuonna vaikka keskusaukiolle – nostaisi varmaan lisää fiilistä”
”Parasta olivat kaikki ihmiset matkan varrella. Juomapisteiden tyypit, liikenteen ohjaajat sekä ihan taviskansalaiset. Tuli ihan voittajafiilis aina kun joku tsemppasi. Askel hetkellisesti keveni.”
”Plussaa tulospalvelusta! Mahtavat listaukset kaikista tuloksista.”
”Henen bussissa oli kiva lämmitellä ennen omaa juoksusuoritusta!”

Fiilistä notkautti: 

”Lähtöpaikan lakanassa luki LÄHTÖ 10 km. Siitä sai kuvan, että toiset lähdöt ovat jossakin muualla.”

”Opasteiden puuttuminen: missä narikka, missä pukuhuone, missä lähtö, missä bussi.”

”Tiedon kulku tuntui takkuavan. Jotenkin olisi toivonut, että paikanpäällä olleilla olisi ollut jokinnäköinen käsitys asioiden kulusta. Harmillisen moni totesi, ettei tiedä, ja ainakin yhdelle  joukkuepuolimaraton oli ihan outo käsite. ”

”Tiedon puute. Olisi voinut jo ilmoittautuessa kertoa, mitä seuraavaksi tapahtuu ja minne pitää mennä. Ehkä muille juoksijoille selvää, mutta joukkuejuoksijoita ei oltu täysin ajateltu.”

 

Muuta kuultua:

”Omalla joukkueella oli hieno fiilis ja tsemppasimme toisiamme.”

”Keli  hiersi odotellessa, mutta juostessa sadetta ei juurikaan edes huomannut. Ilma oli ihanan raikas ja happipitoinen!”

”Kivaa oli ja ensi kerralla ehdottomasti uudelleen!”

 

 

 

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.