Lisää lempääläisväriä lentopallon Mestaruusliigaan – maajoukkuepassari palaa Yhdysvalloista Suomeen

Carina Lehto on noussut maajoukkuerinkiin ja pelaa ensi kaudella Orivedellä Mestaruusliigaa. Kuva: Camilla Lehto

Lempääläisten passarien määrä lentopallon naisten Mestaruusliigassa tuplaantuu. 22-vuotias Venla Huurne jatkaa uraansa Pohjois-Suomessa Pölkky Kuusamossa. 20-vuotias Carina Lehto siirtyy tulevaksi kaudeksi Oriveden Ponnistukseen.

Molemmat ovat pelipaikaltaan passareita ja Lempäälän Kisan kasvatteja.

Venla Huurne on pelannut Mestaruusliigaa jo usean kauden, ensin tamperelaisessa MesTossa ja sitten usean vuoden jo Kuusamossa. Kulunut kausi oli historiallinen, kun Huurne voitti kuusamolaisten kanssa SM-pronssia.

– Mukava jäädä vielä Pölkkyyn pelaamaan. Kuusamosta on tullut itselle jo melkein toinen koti. Viihdyn hyvin pohjoisessa ja innolla odotan jo uutta kautta ja uusia haasteita! Huurne kertoo jatkosopimuksestaan.

Carina Lehto pelasi kaksi edellistä kautta Yhdysvalloissa yliopistosarjaa ja opiskeli samalla. Lehto pelasi Mississippi Staten ja Montana Staten yliopistojoukkueissa. Lehto on noussut myös naisten maajoukkuerinkiin, ja oli mukana laajassa maajoukkueryhmässä, josta valittiin joukkue kesän maajoukkuepeleihin. Lehto jäi lopulta ulos Suomen Kultaisen Euroopan liigan kokoonpanosta.

Nyt oli hyvä aika palata takaisin Suomeen pelaamaan ja opiskelemaan.

– USA:n vuosista on kertynyt hyvää kokemusta ja peliaikaa. Sarja oli Mestaruusliigan keskitasoa. Hienoa, että OrPosta otettiin yhteyttä ja pääsin mukaan, OrPo on tasokasa joukkue ja asiat hoidetaan siellä hyvin, Lehto tuumii.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.