Sääksifestariperinnettä vuodesta 2019

Jari Koivisto viihdytti ysejä ruokajonossa pyttärin paistuessa. Kuva: Sari-Ulrika Tenhunen

”Onnea ja menestystä Sääksin nollakolmoset. Menestystä opintoihin. Maailma on teidän.”

Sääksjärven koulu tuuletti perjantaina 31. toukokuuta vanhat, pölyiset tuuppajaisperinteet kunnolla. Pönötyskakkukahvien tilalle lähdettiin suunnittelemaan koko yläkoulun festaria.

– Viimeisen koulupäivän pesäpallopeli opet vastaan ysit heitettiin romukoppaan ja lähdettiin ideoimaan kivaa viimeistä koulupäivää kaikille. Koko lukuvuoden kestänyt suunnittelu ja työnteko tuotti tulosta ja oppilaat saivat rennon ja hauskankin koulupäivän, sanoo festaripäällikön ominaisuudessa Sääksjärven yhtenäiskoulun joustavan perusopetuksen jopo-ohjaaja Sari-Ulrika Tenhunen.

Kahdeksasluokkalaiset suunnittelivat tuuppajaistohinat kentälle ja juonsivat maailman ensimmäiset ”Sääksifestarit”. Luokanvalvojien johdolla ysit ottivat mittaa toisistaan hulavannerallissa, sananmuodostuskisassa ja selvittivät, mikä ihme on tavaroita syövä viltti. Myös perinteiset diplomit jaettiin ja Ms. & Mr. yöasu palkittiin pussilakanasetillä.

 

Sääksjärven yhtenäiskoululla heitettiin ysit perjantaina festareiden merkeissä. Kuva: Sari-Ulrika Tenhunen

Paikalliset yrittäjät ja Lempäälän kunnan nuorisotoimi olivat sekä taloudellisella että toiminnallisella tuella mukana mahdollistamassa mukavaa päivää. Nuorisotoimi veti korvaavaa ohjelmaa festarien ajan heille, joita musiikkiesitykset eivät kiinnostaneet. Sponsoriavulla kaikki ysit saivat sadetakit. VIP-passeillaan peruskoulunsa päättäjät pääsivät nauttimaan ehtaa festarisafkaa: makkaraperunoita.

Vanhempainyhdistys sponsoroi virvoitusjuomat yseille. Vuosikirjan tilalle ideoitiin isot printatut julisteet koulun aulan lasivitriiniin.

– Koulunkäynninohjaajat olivat vahvasti mukana esiintyjien hankinnassa ja ideoinnissa sekä käytännön toteutuksessa.  Kiitokset myös teknisen ja köksän sekä äikän opeille avusta. Kiitokset myös esiintyjille. Teitte päivästämme huikean, festaripäällikkö kiittelee.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.