Heta Jalonen vahvistamaan LeKin hiihtonaisia

Lempäälän Kisaan tuli Heta Jalonen Tampereelta. Kuva: Esa Virtanen

Lempäälän Kisan naiset hiihtävät tasokkaasti ensi talvenakin. Sitä tavoitetta vahvisti tuntuvasti Heta Jalonen liittyessään LeKiin. Seuramuutto vahvistui toukokuun viimeinen päivä, jolloin umpeutui aikuishiihtäjien ”siirtoikkuna”.

Tampereella asuva Jalonen edusti viime talvena Jämin Jännettä. Viestit on hiihtäjille kilpailusuolaa.

– Viestit oli pääsyy liittyä LeKin riveihin. Ovathan seuran naiset hiihtäneet lukuisia viestimitaleita sekä SM-kilpailuissa että Suomen cupissa. He harjoittelevat menestysmielellä ja tulevat käsittääkseni hyvin toimeen keskenään, kertoo Jalonen.

Leena Nurmi, Oona Kettunen, Sanni Alatalo ja Heta Jalonen panostavat hiihtoon tosissaan työskennellen vain osa-aikaisesti. Eeva Nurmi tekee töitä kokopäiväisesti antaen siten tasoitusta muille.

– Nyt LeKillä on viisi kovaa hiihtonaista, jotka harjoittelevat täysillä tavoitteena menestyminen. Viime kaudella oli vain neljä. Sairauksien takia viestijoukkueita ei saatu kaikkiin kilpailuihin, mutta ensi talvena joukkue ei kaadu yhden sairastumiseen, sanoo naisten joukkuetta manageroiva Esa Virtanen.

– Viime talven SM -hiihdoissa epävireinen joukkueemme oli 6. joten vahvistuksen myötä on mahdollisuus sijoittua ensi talven jokaisessa cup-viestissä kuuden sakkiin.

Viime talvena LeKi sijoittui Hiihtoliiton luokittelussa huippuhiihdon osa-alueella maan yhdeksänneksi. Virtanen pitää täysin mahdollisena, että sijoitus paranee ensi talvena. Kokonaisluokittelussa LeKi oli maan 10.

 

27 vuotias, kasvatustiedettä yliopistossa pääaineenaan opiskellut tamperelainen Heta Jalonen on ala-asteen luokanopettaja ja opettaa isommille matematiikkaa. Töitä on ollut Tampereen kouluissa.

Hetalla on nuorten sarjoista SM -mitali. Aikuisten kisoissa on paras sijoitus 16. toissavuodelta. Matkana oli 30 kilometriä ja hiihtotapa vapaa. Viime kaudella oli vakaa tarkoitus parantaa sijoitusta, mutta sairastelu pilasi kilpailun vain osallistumiseksi. Lempäälän Hakkari on Hetalle tuttu paikka kilpailuista ja myös tykkilumiladusta.

– Harjoittelen noin 700 tuntia vuodessa. Nyt kesäkuun ensimmäisellä viikolla kertyy paljon tunteja. Seuraava viikko menee kevyemmin ulkomaan lomareissulla.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.