Kauppalehti nosti Lekitekin Suomen kasvavimpien yritysten listalle – toimitusjohtaja paljastaa: Sijoitus johtuu erikoisesta tilastoharhasta

Lekitekin tehtäviin kuuluu muun muassa Lempäälän jääratojen jäädyttäminen. Kuva: Erkki Koivisto

Kauppalehti uutisoi Suomen sata nopeimmin kasvavaa yritystä. Listan sijalta 20 löytyy lempääläinen kiinteistöhuoltoyritys Lekitek Oy.

Kauppalehden listauksen mukaan Lekitekin liikevaihto oli 6,0 miljoonaa euroa, ja annualisoitu kasvu eli tasaiseksi vuosikasvuksi muutettu kasvu kolmen vuoden ajalta huimat 265,4 prosenttia. Listauksen ykköseksi nousi Fenniarail Oy, jonka kasvuprosentti oli peräti 1 658,1.

Listaa täytyy kuitenkin lukea tarkalla silmällä. Kauppalehden listaus perustuu kasvuprosentteihin eikä suoraan liikevaihdon suuruuteen. Pienemmät yritykset kasvavat helpommin prosentuaalisesti paljon, ja yltävät listalle.

– Tämän uutisen kohdalla täytyy tietää, mistä luvut tulevat. Sijoitukset lasketaan kasvuprosentin pohjalta kolmen vuoden ajalta. Me olimme marras-joulukuussa 2015 aloittamassa toimintaamme hyvin pienellä liikevaihdolla, ja korkea sijoitus tulee, kun nykyistä tulostamme vertaa aivan alkuaikoihin, taustoittaa Lekitekin toimitusjohtaja Johanna Heikkilä.

– Toimintamme lähti kunnolla pyörimään alkuvuodesta 2016, kun kunnan työntekijöitä tuli mukaan toimintaamme. Verrattuna nykyiseen noin sataan työntekijäämme, listan aikavälin alussa työntekijöitä oli vain hieman yli kymmenen.

Lekitek Oy on Lempäälän kunnan palveluntuottaja, ja kunta on yhtiön taustalla.

– Olemme kunnan konserniyhtiö, ja tilanne on vähän eri verrattuna muihin listan yrityksiin. Listaus ei ota sitä huomioon, vaikka toki toimimme kuin normaali osakeyhtiö. Lempäälän kunta on suurin asiakkaamme, ja kunnan konserniyhtiöt seuraavaksi suurimpia, Heikkilä kertoo.

Heikkilä kuitenkin arvostaa hyvää sijoitusta, ja listaus kertoo hyvästä tuloksesta.

– Toki uutinen on hieno, ja olemme Lempäälän tasolla suurin alallamme. Koko ajan olemme pystyneet parantamaan toimintaamme, Heikkilä iloitsee.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.