Kesään kuuluu teatteri – kolme kesäteatteriesitystä ilahduttavat lomailijoita Lempäälässä ja Vesilahdessa

Vellamon Welhokoulu -kesäteatterissa Rämsöön kesäteatterissa näyttelevät muun muassa vasemmalla Veera (Nea Lähdekorpi) ja oikealla Nelli (Sanni Haliseva). Kuva: Emmi Ollinpoika

Rämsöön kesäteatteri

Näytelmän nimi: Vellamon Welhokoulu

Kuvaus: Uskotko taikuuteen? Oletko miettinyt, onko welhoja todella olemassa? Metsän keskellä, järven rannalla sijaitsee Vellamon Welhokoulu. Harva tuntee reitin sinne. Kaappikellon kautta kellon lyödessä kaksitoista, kaksi tyttöä, Veera ja Nelli, päätyvät maagisiin pääsykokeisiin. Veera ei ollut aikaisemmin edes miettinyt taikuutta tai welhoja, mutta yhtäkkiä hän on keskellä seikkailua, joka muuttaa hänen koko elämänsä. Kesällä Rämsöössä seikkaillaan upeassa Welhokoulun maailmassa, jossa suomalaiset ikiaikaiset taiat heräävät henkiin.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja: Näytelmän on ohjannut ja käsikirjoittanut Reeta Annala.

Missä: Rämsööntie 967, 37350 Vesilahti

Näytökset: 27.6.–4.8.

Merunlahden kesäteatterissa teatteri Valentino esittää Myrskyluodon Maijan. Kuva: teatteri Valentino

Merunlahden kesäteatteri

Näytelmän nimi: Myrskyluodon Maija

Kuvaus: Teatteri Valentino esittää kesällä 2019 lumoavan kauniilla Merunlahdella Lempäälässä rakastetun Myrskyluodon Maija -musiikkinäytelmän (kirj. Anni Blomqvist). Myrskyluodon Maija on sykähdyttävän väkevä näytelmä kalastajanvaimon elämästä iloineen ja murheineen Myrskyluodolla. Yhteisön, uskon, rakkauden ja elämisen ihmeiden tärkeys muodostavat kotimaisen musiikkinäytelmän rungon, jonka ympärille rakentuu nuoren naisen koskettava kasvutarina.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja: Ohjaus Leila Karttunen, käsikirjoitus Jussi Helminen.

Missä: Vihreä polku Merunlahden kesäteatteri, Koipitaipaleentie 150, 33880 Lempäälä

Näytökset: 30.6.–28.7.

Hakkarin kesäteatterin katsomossa on hyvät tilat seurata teatteria. Kuva: Ahti Granat

Hakkarin kesäteatteri

Näytelmän nimi: Vankikuljetus 86

Kuvaus: 1700-luvun Suomi! Urjalassa, Synkkälän kylässä, papinmurhaaja Yrjö Janatuista valmistellaan matkaan kohti Tukholmaa ja pyövelin vastaanottoa! Vartijana Gustav Gustavsson, Ålannin hinta- ja laatusuhteeltaan ylivoimaisesti kilpailukykyisin vankikuljettaja. Alkaa uskomattomia seikkailuja kupliva makaaberi, hauska, yllättävä ja karnevalistinen roadtrip kohti synkkää ja peruuttamatonta kohtaloa! Mutta, kuten arvata saattaa, kaikki on mahdollista,  kun Vankikuljetus nro 86 pääsee tien päälle!

Ohjaaja ja käsikirjoittaja: Ohjaaja Jari Lehto, kirjoittaja Leo Löthman.

Missä: Hakkarin kartanon kesäteatteri, Kuokkalantie 5, 37550 Lempäälä

Näytökset: 5.7.–6.8.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?