Lempäälä-talolle tulee kaksi taideteosta: torvi ja rusakko – Päiväkotilapset äänestävät parhaillaan rusakolle hellittelynimeä. Lue, mitkä nimet ovat ehdolla.

Kunta allekirjoitti toukokuussa sopimukset taiteilijoiden kanssa. Kuvassa taiteilija Paula Salmela ja kunnan yhdyskuntajohtaja Tiia Levonmaa. Etualalla Salmelan teoksen pienoismalli. Kuva: Lempäälän kunta

Rakenteilla olevan Lempäälä-talon läheisyyteen tulee kaksi taideteosta. Teokset ovat Paula Salmelan ja Osmo Rauhalan käsialaa.

Kuvanveistäjä ja kuvataiteen maisteri Salmelan teos ”Tarkalla korvalla” kuvaa pronssista rusakkoa. Kansainvälisestikin tunnetun kuvataiteilija Rauhalan ”Taivas on suuri kirjasto”-työ on metallinen veistos, suuri avaruuteen kurkottava kanttarellinmuotoinen torvi.

– Rauhalan työ on aidosti yläilmoihin sojottava torvi, johon voi vaikka huutaa. Teokseen tullaan aikanaan asentamaan desibelimittari, yhdyskuntajohta Tiia Levonmaa Lempäälän kunnasta kertoo.

– Rusakko puolestaan on ajateltu niin, että sen päällä voivat lapset vaikka kiipeillä, Levonmaa sanoo.

Salmelan teos aiotaan sijoittaa rakentuvien katsomoportaiden läheisyyteen viheralueelle ja Rauhalan työ lähelle junaradan ylittävää siltaa.

Lempäälä-talon ympäristön taiteeseen on haluttu osallistaa myös kuntalaisia. Kunnan päiväkotilapset miettivät parhaillaan hellittelynimeä Paula Salmelan rusakolle. Äänestystulos saadaan kesäkuun aikana.

Osmo Rauhalan teos ”Taivas on suuri kirjasto” maksaa 90 000 euroa ja Paula Salmelan taideteos ”Tarkalla korvalla” 60 000 euroa. Kunta rahoittaa teokset perintörahoilla. Kunta sai 170 000 euroa perintönä, ja Lempäälän kunnanhallitus päätti käyttää rahat kahden teoksen hankintaan.

 

Näistä ehdotuksista lapset äänestävät:

Kulta-Pupu, Olivia, Kirjasto-Patsas, Pusakko-Rusakko, Ruusa-Rusakko, Pomppis, Kultsi, Porkkanapupu, Heinäpupu, Tanhu, Elsa, Tedi, Punni, Maija, Riina-Rusakko, Superpupu, Rusakko-Helmi, Rusakko-Ruusi, Helena, Hainhammas, Pupu, Loikkapupu, Touhupupu ja viimeisenä Mörkö (tämä ehdotus tullut henkilöstöltä)