Birgitan polulla maisemaa voi katsoa postikorttikehyksistä

Birgitan polun varrelle Lempäälään, Hirvi-Simunan luolan lähelle on pystytetty ympäristötaideteos ”Terveisin”. Teos rajaa maisemaa 1,5 x 1 metrin kokoisella postikorttikehyksellä ja kutsuu ihmisiä jättämään teoksen oheen terveisiä tämän kehystetyn näkymän herättämistä ajatuksista.

Teoksen ohessa on tätä varten postikortteja, kynä sekä laatikko, johon terveisillä varustetut kortit voi sujauttaa. Terveiset ovat osa teosta ja ne julkaistaan osana teosta Rajatalon nettisivuilla.

Alueelle pääsee polkuja pitkin Höytämöstä joko Hirvitien tai Taavetintien suunnasta tai Birgitan polun reitistöä pitkin. Teos on nähtävillä ja käytössä noin kuusi kuukautta.

Taiteilija Liisa Tarleena Öhmanin ”Terveisin” on kuusiosainen interaktiivinen ympäristötaideteos, josta on pystytetty aikaisemmin kolme osaa; Keuruulle, Jyväskylään osaksi Kehä Vihreää sekä Petäjävedelle. Viimeiset kaksi pystytyspaikkaa ovat vielä avoimia.

Keuruun Ekokylän yhteydessä sijaitseva ympäristötaideprojekti Rajatalo pystytti teoksen yhteistyössä Lempäälän kunnan kanssa. Hankkeessa ovat mukana kunnan puolelta kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut ja Lempäälän Kehitys Oy.

Rajatalo on Taiteen edistämiskeskuksen, Keuruun ekokylän ja Keuruun kaupungin yhteinen ympäristötaidehanke. Rajatalon kahden toimintavuoden aikana on toteutettu 15 teosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?