Kivelän ja Heikkisen vauhti kiihtyy

Tuore Lempäälän lukion ylioppilas Aleksi Kivelä oli Lahden kisoissa hurjassa iskussa paraatimatkallaan 1500 metrillä. LeKi-YU:n 19-vuotias lupaus hurjasteli omasta ennätyksestään kerrassaan kahdeksan sekuntia pois ja kellotti ajan 3.56,33, mikä on myös uusi seuraennätys.

Koko maan tilastoissa Kivelä kipusi sijalle yhdeksän ja paikka Lappeenrannan Kalevan kisoihin on hyvin lähellä toteutua.

Matias Mustosen korkeuskausi sai starttinsa ulkoradoilla Virroilla, missä kuittaantui kolmas sija rutiinituloksella kaksi metriä tasan. Mustosen päämääränä on selvitä nuorten alle 22-vuotisten EM-kisoihin ja hivuttaa ennätykseensä (nyt 211) useampia lisäsenttejä.

Nuori estejuoksija Santtu Heikkinen kisasi paraatimatkallaan 2 000 metrin esteissä toisen kerran kuluvalla kaudella ja taas ennätyksestä lohkesi sekunteja pois, kun Forssassa sekuntikellot pysähtyivät lukemaan 6.03,74. Haamurajaan on matkaa enää vähän.

– Kuusi minuuttia pitäisi alittua jo seuraavassa kisassa, kun saan tehtyä kovia ratatreenejä  lisää. Kauden ehdoton päätavoite on selvitä Suomen joukkueeseen Azerbaidžanissa pidettäviin nuorten olympiafestivaaleille. Esteet ilman muuta olisi upea päästä juoksemaan siellä, mutta miksei myös joku muukin matka, jos siis joukkueeseen pääsen. Myös Kalevan kisat siintävät mielessä ja totta kai oman ikäluokan SM-mittelöt ovat tärkeitä etappeja kesässä, sanoo 12. kesäkuuta 17 vuotta täyttävä Santtu.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.