Liikennejärjestelyillä rauhoitetaan Hauralantien ja Savontien liikennettä

Hauralantielle tehdään keskisaarekkeellisia suojateitä, Savontiellä suojateitä korotetaan

Hauralantielle tulee keskisaarekkeellisia suojateitä. Kuva: Rita Jokinen

Lempäälän Hauralantielle rakennetaan keskisaarekkeellisia suojateitä. Muutoksilla halutaan parantaa Hauralantien liikenneturvallisuutta.

Marraskuussa 34 henkilöä jätti kuntalaisaloitteen, jossa he toteavat Hauralantiellä ajettavan jatkuvasti ylinopeutta. Alueella myös asuu paljon pieniä lapsia ja koululaisia, joiden turvallisuudesta aloitteen allekirjoittaneet ovat huolissaan.

Tiellä mitattiin ajonopeuksia, ja sen mukaan keskimääräinen ajonopeus oli 34,7 km/h. Tiellä on voimassa 30 km/h:n nopeusrajoitus.

Keskisaarekkeelliset suojatiet rakennetaan Koulutien, Mirttisentien, Hemmiläntien, Sitarinkujan, Veljespolun, Aittapolun sekä Viskurintien nykyisten, tavallisten suojateiden tilalle. Aittapolun pohjoisemmassa liittymässä ei ole nykyisin suojateitä ollenkaan ja myös siihen esitetään rakennettavaksi keskisaarekkeellista suojatietä. Lisäksi bussireitin kääntöpaikan jälkeiselle Hauralantien osuudelle esitetään Taiteilijankujan risteyksen lähistölle ajoradan korotusta.

Alustava kustannusarvio yhdelle suojatiesaarekkeelle on noin 4 500 euroa ja yhdelle ajoradan korotukselle noin 2 000 euroa.

 

Hulikankulman alueelle Savontielle tehdään myös muutoksia liikenteen rauhoittamiseksi. Lokakuussa jätetyssä, 21 henkilön allekirjoittamassa kuntalaisaloitteessa vedottiin muun muassa alueella asuviin lapsiperheisiin ja toistuviin, myös raskaan liikenteen ajamiin ylinopeuksiin. Aloitteessa vaaditaan myös, että raskas liikenne tulisi saada kulkemaan Helsingintielle Hulikanmutkan kautta, eikä Savontietä pitkin asuinalueen läpi.

Rauhoittamistoimenpiteenä Koivukujan risteyksen nykyinen suojatie korotetaan ja Hulikanmutkan risteykseen rakennetaan uusi korotettu suojatie. Muutokset maksavat alustavan hinta-arvion mukaan noin 4 500 euroa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.