Lempo-Volleyn verkkoon ui iso kala, jonka ammattilaisura vienyt maajoukkueeseen, Saksaan, Ranskaan ja Romaniaan: ”Roininen ja Silpo kehuivat toimintaa, seurapäätös oli selkeä”

Tomi Rumpunen pelaa jatkossa Lempo-paidassa. Kuva: Juha Raunio

Lentopallon ykkössarjaan iskukykyistä joukkuetta kasaava Lempo-Volley kiinnitti todella kovan pelimiehen joukkueeseensa, kun 32-vuotias ja 194-senttinen yleispelaaja, Raisiosta kotoisin oleva Tomi Rumpunen solmi lempääläisten kanssa tulevaa kautta koskevan sopimuksen.

– Ammattilaisura lentopalloilijana vaihtui haastaviin työtehtäviin, lapsiperhearkeen ja muuttoon Pirkanmaalle. Kuitenkin kyti halu pelata lentistä tosissaan, mutta ei enää elämän ykkösjuttuna. Lempäälä ja Lempo-Volley oli tähän paras vaihtoehto, kertoi Nokialle kesän alussa muuttanut Rumpunen, joka koulutukseltaan on kauppatieteiden maisteri.

– Lempäälän lentistouhuista kuulin positiivisia juttuja vanhoilta pelikavereiltani Silpon Saulilta ja Roinisen Tommilta, joten päätös kääntää työpäivän jälkeen autonnokka kohti Hakkaria oli lopulta selkeä juttu, Rumpunen jatkoi.

Raision Loimun kasvatin uraputki on komea. Suomen pääsarjassa pelit alkoivat kaudella 2003–04 vain 17-vuotiaana kasvattajaseurassaan. Sen jälkeen lentispelaajan tie on vienyt miestä Saksaan kahteen otteeseen, Romaniaan ja Ranskaan. Kotimaassa Loimun ohella hän on pelannut Kokkolan Tiikereissä ja viimeksi Loimaan Hurrikaanissa. Myös maajoukkuepaita on monipuoliselle pelimiehelle tullut tutuksi 15 ottelun verran. Tomi Rumpusen isä Kai Rumpunen ja veljensä Ossi Rumpunen ovat myös pelanneet komeat urat Suomen pääsarjassa ja maajoukkueessa.

– Rumpunen tuo joukkueeseen hyvää kokemusta ja eritoten vastaanottopelaamiseen rutiinia. Hän on tyyppinä loistava joukkuepelaaja, joten nyt puhutaan isosta vahvistuksesta, hehkutti Lempo-valmentaja Esa Kunnari.

Lempo-Volleylla on nyt koossa kahdeksan sopimusta (Sten Kruuda, Teemu Koivunen, Henri Laine, Kasper Pennanen, Jyri Niemi, Verneri Halttula, Tommi Nieminen ja Tomi Rumpunen). Työn alla on vielä puolenkymmentä sopimusta, osa niistä allekirjoitusta vaille valmiina. Osa ykkössarjan pelaajista pelaa tulevalla sesongilla otteluita Lempo/2:sen riveissä kakkossarjassa. Myös pääsarjaan lempääläispelaajilla portti on auki, sillä Lempo-Volley ja Akaa-Volley solmivat tulevaa kautta ajatellen farmisopimuksen.

Lue lisää aiheesta:

Lempo-Volleylle seitsemän pelaajasopimusta

Lempo-Volley ja Akaa-Volley tiivistävät yhteistyötään: ”Toivottavasti lentisfanit löytävät molemmat joukkueet runsaslukuisesti ensi sesongilla”

Lempäälän lentopallo kokee historiallisen myllerryksen – Lempo-Volley yhdistää kaksi pitkäikäistä perinnetoimijaa

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.