Ryynikän leikkipaikka poistetaan käytöstä, syynä ilkivalta – leikkipaikalla ajettu mönkijöillä ja mopoilla

Ilkivalta sulkee Ryynikän leikkipaikan. Kuva: Rita Jokinen

Leikkipaikka Lempäälän Ryynikässä poistetaan käytöstä. Poikkitie 7:ssä sijaitsevan leikkipaikan poistamiseen päädyttiin alueella tehdyn pitkään jatkuneen ilkivallan ja häiriköinnin takia.

– Ilkivallasta tuli omakotiyhdistykseltä ja kiinteistönhuoltopalveluja tuottavalta Lekitekiltä huolestunutta viestiä. Saimme siitä myös paljon suoraa kuntalaispalautetta. Siitä syystä leikkipaikan poistamiseen päädyttiin, kunnossapitopäällikkö Tiina Pekkala Lempäälän kunnasta kertoo.

Kunta järjesti Ryynikän leikkipaikan tiimoilta huhtikuussa sähköisen kyselyn, johon vastasi 26 henkilöä. Enemmistö vastanneista koki alueen ilkivallan merkittäväksi häiriöksi, ja jotkut vastaajista ilmoittivat joutuneensa soittamaan poliisin paikalle häiriköinnin takia.

Leikkipaikalla muun muassa ajettiin mönkijöillä ja mopoilla. Resurssit eivät mahdollistaneet alueen päivittäisiä tarkastus- ja hoitotoimenpiteitä.

– Alueelle muun muassa laitettiin maakiviä, joilla yritettiin estää mönkijöiden pääsy leikkipaikalle, mutta se oli kilpajuoksua ilkivallan ja ylläpidon kesken, Pekkala sanoo.

 

Leikkivälineet ja muut kalusteet poistetaan paikalta, ja alue maisemoidaan niittysiemenseoksella. Paikalla oleva leikkihiekka hyödynnetään kasvualustana. Myöhemmin alueelle istutetaan koivuja.

Leikkivälineitä pyritään hyödyntämään muilla leikkipaikoilla, mutta osa niistä alkaa Tiina Pekkalan mukaan olla jo elinkaarensa loppupäässä.

– Karusellia toivottiin palautteissa säilytettävän, ja on mahdollista, että se saadaan hyödynnettyä. Kiipeilyteline kärsii todennäköisesti niin paljon maasta ylöskaivamisesta, että sen jatkokäyttöön suhtaudun varauksella, hän mainitsee.

– Leikkipaikan poistaminen harmittaa varmasti, mutta turvallisuus on tärkeä asia. Onhan myös Kenttätien leikkikenttä lähellä, noin 400 metrin päässä.

Leikkivälineet poistetaan ja alue maisemoidaan. Kuva: Rita Jokinen

 

 

 

Hulivili on valmis telmintään

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.