Koristelu ja tuunaus oman mielen mukaan

Helpot banaaniletut joka lähtöön – arkeen, juhlaan tai vaikkapa aamupalapöytään

Aloituspaketti: Banaaneja, kananmunia, marjoja, jäätelöä, vaniliinisokeria ja leivinjauhetta. Kuva: Antti Raunio

Tarvitsetko helpon herkutteluhetken pitkän päivän jälkeen? Tai hieman hienomman aamiaisen vieraille? Tai juhannuspöytään jälkkäriherkku, joka on sekä nopea että hieman erilainen? Banaani on monikäyttöinen aarre, joka sopii hyvin esimerkiksi lettutaikinan pohjaksi. Lempäälän-Vesilahden Sanomat esittelee kesäherkun joka lähtöön, ja voit viritellä sitä mieleiseksesi.

Resepti:

  • Kolme tuoretta kuorittua banaania
  • Kolme kananmunaa
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Nyrkkisääntö: yhtä monta banaania ja kananmunaa. Voit tehdä taikinasta isomman lisäämällä samassa suhteessa banaaneita ja kananmunia. Kolmen banaanin taikinasta tulee noin viisi isohkoa lettua.

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen tai blenderiin, ja soseuta tasaiseksi taikinaksi. Paista paistinpannulla voin kanssa kauniin kullanruskeiksi letuiksi, koristele ja nauti.

Koristeluun:

Tuoreita marjoja

Jäätelöä

Kuinka tuunata lettuja?

Taikinaan voi lisätä esimerkiksi proteiinijauhetta, kaakaojauhetta tai kaurahiutaleita. Lisäämällä nestettä, kuten maitoa, saat taikinasta löysempää.

Voit valita mieleisesi marjat ja kermavaahdon jäätelön tilalle, tai vaikkapa pähkinärouhetta ja suklaarouhetta.

Ruokaisamman letuista saa, kun tekee esimerkiksi jauheliha- tai kasvistäytteen, ja kääräisee sitä letun sisään.

Taikinan teko on helppoa: kaikki kannuun ja sekaisin, ei tarvitse hienostella. Kuva: Antti Raunio

Taikina muistuttaa normaalia lettutaikinaa, paksuutta voi säädellä esimerkiksi lisäämällä nestettä. Kuva: Antti Raunio

Banaanilettujen paistaminen vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä, toimittajalla meni kolme lettua pieleen ennen ensimmäistä onnistumista. Kuva: Antti Raunio

Koristelussa saa käyttää mielikuvitusta: joko hienostuneesti ravintolatyyliin tai kesämeinigillä puoli pakettia jääätelö lautaselle ja lusikoimaan. Kuva: Antti Raunio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?