Jääkiekkomaailmassa lempääläinen siirtopommi – Joona Luoto suuntaa NHL:ään: tekee seuraa kahdelle lempääläiselle kunniakkalla listalla

Joona Luoto LeKi-paidassa Mestiksessä kaudella 2016-17. Kuva: Harri Hedman/LVS:n arkisto

Jääkiekosta kantautui todellinen yllätysuutinen, kun lempääläinen huippukiekkoilija Joona Luoto siirtyy pelaamaan Pohjois-Amerikkaan NHL-sarjaan. 21-vuotias Tapparassa pelannut hyökkääjä on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Winnipeg Jetsin kanssa.

Sopimusta voidaan pitää yllätyksenä, sillä Luotoa ei koskaan varattu NHL:ään. Usein pelaajilla on taustalla jonkun NHL-seuran pelaajavaraus ennen sopimusta. LeKi-kasvatti Luoto on viime vuosina kuulunut Tapparan liigajoukkueen kokoonpanoon ja vakiinnuttanut paikkansa SM-liigassa, mutta ei ole noussut vielä tähtikategoriaan.

Luodon sopimus Kanadan puolella sijaitsevaan Winnipeg Jetsiin on kolmivuotinen. Sopimus on kaksisuuntainen, eli Luoto voi pelata NHL:n lisäksi farmisarja AHL:ssä, jolloin palkka on pienempi. Jos Luoto pelaa koko kauden NHL:ssä, hänen palkkansa on 758 300 dollaria kaudesta.

Winnipegissä viime kausina on pelannut myös supertähti Patrik Laine. Laineen sopimus päättyi tähän kauteen. Jos hän solmii jatkosopimuksen, palaavat Tapparasta tutut joukuekaverit samaan seuraan.

Kulunut kevät ja alkukesä on ollut suomalaisille jääkiekkoilijoille suotuisa: usea suomalainen on saanut NHL-sopimuksen, ja Luoto voidaan nyt lisätä samaan listaan. Samalla Luodosta tulee kolmas lempääläinen, joka on solminut sopimuksen tarunhohtoiseen NHL:ään. Henrik Haapala on yhä ainoa lempääläinen, joka on pelannut NHL:ää Florida Panthersin paidassa. Lisäksi Joona Koppasella on sopimus Boston Bruinsin kanssa, mutta debyytti on vielä tekemättä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Lue lisää aiheesta:

Joona Luoto innoissaan NHL-sopimuksesta: ”En olisi heti uskonut, että tällainen tilaisuus tulisi”

Kolumni: Lempäälä on hetken Suomen (kiekko)pääkaupunki

Joona Luoto: ”Kutsu maajoukkueeseen tuli aika puskista”

Henrik Haapala siirtyy Marko Anttilan seurakaveriksi KHL:ään

Henrik Haapala debytoi NHL-jäillä ja avasi heti pistepussinsa

Joona Koppaselle historiallinen NHL-sopimus

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.