Vesilahdessa poikettiin kevätjuhlakaavasta: juhlassa astronautteja, rakettikoe ja kunniavieraana tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja, joka vastaili kysymyksiin maan ja taivaan väliltä

”NASA:n” astronautit valmiina yhteiskuviin juhlaväen kanssa.

Vesilahden varhaiskasvatuksen yhteistä kevätjuhlaa vietettiin Vilkinaron markkinakentällä Narvassa 22. toukokuuta. Juhlan teemana oli tiede, ilmiöt ja avaruus.

Juhlan aikana oli mahdollisuus tutustua monenlaisiin arjen ilmiöihin ja avaruuden ihmeisiin. Toimintapisteiden tutkimuskohteet olivat syntyneet kuluneen toimintakauden aikana lasten esittämistä kysymyksistä, ihmettelyistä ja pohdinnoista yhdessä aikuisten kanssa. Kunniavieraana tapahtumassa oli tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja.

Juhlassa kierrettiin toiminnallisilla pisteillä. Esimerkiksi ohjelmointiin ja robotteihin, veteen sekä ääneen keskittyneiden pisteiden lisäksi Esko Valtaoja vastaili lasten kysymyksiin ”maan ja taivaan väliltä”.  Lisäksi Vesilahden varhaiskasvatuksen omat tutkijat Ein ja Stein tekivät raketti-kokeen, jossa juomapullosta tehty raketti lensi korkealle ilmaan rakettipolttoaineen, soodan ja etikan, avulla.

 

Esko Valtaoja vastaili lasten kysymyksiin ”maan ja taivaan väliltä”.

 

Vesilahden varhaiskasvatuksen omat tutkijat Ein ja Stein lumosivat upeilla tutkimuksillaan. Pisteen vetonaulana oli raketti-koe, jossa juomapullosta tehty raketti lensi korkealle ilmaan rakettipolttoaineen (sooda ja etikka) avulla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?