Kihelmöivä kesäfiilis syntyy biitsistä ja kajarista

Biitsikentillä voi ottaa toisistaan tosissaan mittaa, kuten Lempäälän Hääkivellä Sten Kruuda (vas.) ja Tommi Roininen. Kuva: Antti Raunio

On pitkä kuuma kesä
Ja mä aion elää sen
Pitkä kuuma kesä,
Sen sain, se mullisti mun maailmain

Näin laulaa Popeda ikuisessa kesähitissään Kuuma kesä. Mutta mistä löytää kaikkein todennäköisimmin sen aidon ja oikean kesäfiiliksen, kun aurinko porottaa täydeltä taivaalta ja kaveriporukka on vailla tekemistä?

Silloin kannattaa ottaa pyyhe kainaloon, kaiutin mukaan ja biitsipallo matkaan ja suunnata beach volley -kentille.

Lempäälässä ja Vesilahdessa ollaan onnekkaassa asemassa, kun molemmista kunnista löytyy laadukkaat beach volley -kentät. Kansan suussa lentopallon sisarlaji vääntyy rantalentopalloksi, ja lajina rantalentopallo sopii kaikillle.

Ei tarvitse osata lentopallon perustaitoja juurikaan, kunhan vain menee porukan mukana ja yrittää parhaansa. Rantalentis on parasta isossa porukassa, hyvällä huumorilla ja oikealla hiekkakentällä.

Tai pelata rennommin kaverioporukalla, kuten kuvassa Vesilahden Lammasniemessä. Kuva: Katariina Onnela

Lempäälässä Hääkiven ja Vesilahdessa Lammasniemen beach volley -kentät palvelevat aidon kesätunnelman etsimisessä. Kentillä harrastaa paljon todellisia biitsin pelaajia, jotka lyövät palloa useamman kerran viikossa. Mutta yhä kasvava määrä kuntalaisia löytää hiekkakentille nauttimaan kesästä rennosti pelaillen.

Kun kentillä ei ole varauksia, voi niille vapaasti mennä pelaamaan. Toki on kohteliasta ja järkevää tehdö oma varaus, jos useasti käy kentillä liikkumassa. Muuten beach volley -kentät ovat parhaimpia yleisiä liikuntapaikkoja, joissa voi yhdistää liikunnan huvin ja hyödyn.

Sekä Lammasniemessä että Hääkivellä on kaksi hyvää pelikenttää, isot parkkialueet ja vieressä järvi. Etenkin Hääkiven kentät ovat viikonloppuiltaisin hyvinkin kysyttyjä, joten aina ei edes mahdu pelaamaan.

Kaituin soittamaan Paula Koivuniemeä tai JVG:tä ja pallo ilmaan. Hiki tulee varmasti, kun sinkoilee pelivälieen perässä. Ja tietenkin pelien jälkeen sopii pulahtaa viilentävään järveen. Ah, kesä!

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.