25-metriset ruohomatot vihertävät urheilukentällä – remontti valmistumassa elokuun lopulla

Hakkarin urheilukentälle on asennettu nurmikko, ja asfalttityöt ovat seuraava urakka. Kuva: Antti Raunio

Hakkarin urheilukenttä alkaa taas näyttämään urheilukentältä. Viime vuoden loppukesällä aloitettu remontti on edennyt jo niin pitkälle, että uusi ruohomatto on asennettu, ja kenttä vihertää jo.

Valmista pitäisi olla elokuun lopulla. Vielä ei ole kuitenkaan tiedossa, milloin kenttää pääsee varsinaisesti käyttämään.

– Nyt näyttää siltä, että kyllä elokuun loppuun mennessä kenttä valmistuu. Alkuperäisessä urakkasopimuksessa luki 20.9., joten aikataulu on ollut hyvä. Kun nähdään valmistumisen lähestyessä tilanne, voidaan tehdä aikataulu milloin kenttälle todella pääsee taas urheilemaan, Lempäälän kunnan rakennuttajapäällikkö Mervi Järvinen tarkentaa.

Ennen juhannusta kentällä tehdään paljon asfalttitöitä. Heinäkuun aikana valmistuu pinnoite ja viivat päästään ruiskuttamaan. Myös katsomo ja jäähallin päätyyn tuleva sadan neliömetrin varastorakennus tehdään heinäkuussa.

– Asfaltointi ja pinnoitustyöt ovat isoimmat asiat, ne vaativat tarkkuutta. Nurmimatot ovat 25 metriä pitkiä ja 60 senttiä leveitä, ja tulivat Joroisilta. Noin 4–5 viikkoa kestää, että nurmi on asennuksesta pelikunnossa, kertoo peruskorjauksen toteuttavan Jäämestareiden vastaava työnjohtaja Kauno Rajalakso.

Vastaava työnjohtaja Kauno Rajalakso ja Lempäälän kunnan rakennuttajapäällikkö Mervi Järvinen tarkastelevat ruohon kuntoa. Kuva: Antti Raunio

Katsomon perustustyöt on aloitettu, ja katettu katsomo on työjärjestyksessä seuraavana asfalttitöiden valmistuttua. Katsomokapasiteetti on noin 400 silmäparia. Uusi katsomo ei ole aivan yhtä suuri kuin vanha. Talvella urheilukentän alueelle pääsee myös hiihtämään.

– Juoksuradoilla ei hiihdetä, vaan kentän sivuille on varattu alue hiihtämistä varten, ja se on leveydeltään hieman yli neljä metriä, Järvinen kertoo.

Uusi Hakkarin kenttä täyttää tulevaisuudessa tiukatkin kisavaatimukset, Rajalakso huomauttaa.

– Täyttää periaatteessa EM-tason vaatimukset, voi verrata Ratinan kakkoskentäksi. Esimerkiksi uusi nykyaikainen ajanotto tulee kentälle.

Lue lisää aiheesta:

Hakkarin urheilukenttä saa katetun katsomon – kentän pohjatyöt alkavat olla valmiit

Hakkarin urheilukenttä myllätään jättiremontissa täysin

630 000 euroa veikkausvoittovaroista Hakkarin urheilukenttäremontille

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.