Seurakunta jättäytyy Lempäälä-talosta pois – kirkkoneuvosto ei hyväksynyt ehdotusta vuokrasopimukseksi

Rakenteilla olevaan Lempäälä-taloon on kaavailtu tiloja seurakunnalle. Kuva: Rita Jokinen

Rakenteilla olevaan Lempäälä-taloon on kaavailtu tiloja Lempäälän ev.lut.-seurakunnalle, mutta seurakunta on jättäytymässä talosta pois. Lempäälän seurakunnan kirkkoneuvosto on käsitellyt kokouksessaan 11. kesäkuuta ehdotusta vuokrasopimukseksi Lempäälä-talon tiloista. Kirkkoneuvosto ei hyväksynyt vuokrasopimusta.

Kuntakeskustan kehittämisen hankejohtaja Lari Laakso kertoo seurakunnan ilmoittaneen, ettei sopimusta ole hyväksytty.

– En pysty seurakunnan puolesta kommentoimaan, mistä asia jäi heillä kiikastamaan. Sopimuksessa on kymmeniä kohtia, joista keskustellaan, kun tällaista vuokrasopimusta tehdään.

– Nyt kunnan puolella palataan alkuperäiseen tilasuunnitelmaan. Toki toivomme yhä, että seurakunta tulisi Lempäälä-taloon, sillä yhteishengessä hanketta on koko ajan eteenpäin viety. Olemme yhteistyöhaluisia edelleen, Laakso sanoo.

Johtava kappalainen Matti Vehviläinen ei halunnut kommentoida asiaa ennen kirkkoneuvoston pöytäkirjan valmistumista.

Lempäälän kirkkovaltuusto päätti viime vuoden lopussa, 20. joulukuuta, että seurakunta vuokraa tilat Lempäälä-talosta.

– Lempäälä talon tilat, yhteensä 841,5 m2, ovat ainoa vaihtoehto, jossa on tarpeeksi tilaa sekä nuorisoja lapsityölle että hallinnolle. Seurakuntalaisten voimakas tahtotila on
ollut, että seurakunta olisi ihmisvirtojen äärellä ja tiloissa olisi helppo poiketa. Kustannuksena se pystytään sisällyttämään talousarvioon, tuolloisessa päätösesityksessä todettiin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.