Kivelä ja Heikkinen rustasivat jälleen ennätyslistoja – Seuraennätykset ja Kalevan kisojen rajat paperia

Kuva: Veli-Matti ranta
Santtu Heikkisen alkukesä on ollut vauhdikasta, ennätykset rikkoutuvat joka juoksussa. Valmentaja-isä’ Markku Heikkinen on pojan menoon tyytyväinen.

Lempäälän Kisan Yleisurheilun nuori keskimatkaajakaksikko Aleksi Kivelä ja Santtu Heikkinen on todella huimassa alkukesän kunnossa. Juoksu juoksulta ennätyslistat menevät uusiksi.

Jyväskylän GP-kisoissa ensiksi 17-vuotias Santtu Heikkinen rynni 800 metrillä oman ennätysajan 1.54,69, mikä tietää satavarmaa paikkaa Lappeenrannan Kalevan kisoihin. Tuntia myöhemmin seurakaveri Aleksi Kivelä pääsi maan kovimpien seuraan ja latoi vielä kolme sekunnin kymmenystä Heikkistä kovempaa. Kellot pysähtyivät siis aikaan 1.54,39, mikä on LeKi-YU:n uusi ja uljas seuraennätys.

5 000 metrillä Leevi Keronen teki ratadebyyttinsä, mutta hengityspuolen ongelmien takia matka katkesi ennätysvauhdista noin 3 700 metrin kohdalla. Klaara Leponiemi puolestaan pinkoi 3 000 metrillä uuen seuraennätyksen Toijalassa ajallaan 9.56,18.

Korkeushypyssä 15-vuotias toisen polven hyppääjä Manu Mäenpää petrasi ennätystään peräti seitsemällä sentillä, kun rima jäi juhannuskisoissa Ikaalisissa 192 sentin korkeuteen. Tulos ylittää Kalevan kisojen minimivaatimuksen eli Mäenpääkin saatetaan nähdä Lappeenranassa noin puolentusinan muun LeKi-YU:n urheilijan tavoin.

Lue lisää yleisurheilukesästä:

Kivelän ja Heikkisen vauhti kiihtyy

Kalevan kisoihin lähdössä iso joukko lekiläisiä

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.