Topias Taskinen ja Roosa Rautee kansallisen tennisturnauksen parhaat – lempääläinen John-Erik Hagström kehittynyt hurjasti

Naisten kaksinpelin voittaja Roosa Rautee (vas.) ja finaalivastustaja Susanna Norrbacka. Kuva: Timo Reunanen

Lempäälän kansallisessa tennisturnauksessa pelattiin valtakunnallisen luokkamestaruussarja D-luokan osakilpailu. Turnauksessa oteltiin kaikkiaan viidessä eri luokassa ja pelaajia oli laajalti ympäri Suomea.

Miesten D-luokan kaksinpelissä käytiin turnauksen tasokkaimmat ottelut. Puijo Tennis Teamin Topias Taskinen voitti turnauksen näyttävällä pelillä, kun loppuottelussa kaatui Laitila Tenniksen Iiro Peltoniemi lukemin 6–2, 6–2. Lempäälän Tennisseuran John-Erik Hagström otti kaksi hienoa voittoa ja selvitti tiensä upeasti aina välieriin saakka.

Miesten nelinpelissä nuoruus oli kokemusta parempi. Pari Kalle Rickard Ruottinen (Åbo Lawn Tennis Klubb)/Pyry Simi (Tampereen Tennisseura) vei tiukan ottelun jälkeen voiton 7–5, –4 Porvoon Tennisseuran kaksikosta Eddie Jern/Mikael Karmanheimo.

Naisten D-luokan hyvätasoisessa kaksinpelissä Smash-Espoon Roosa Rautee vei jännittävien vaiheiden jälkeen turnausvoiton.  Rautee voitti loppuottelun lukemin 3–6, 6–4, 10–8, kun vastassa oli helsinkiläisen Open Tennis Clubin Susanna Norrbacka.

Harvemmin pelatussa sekanelinpelissä käytiin myös tiukkoja matseja. Loppuottelukaan ei ollut poikkeus, sillä lukemin 4–6, 6–2, 10–7 voiton vei Tampereen Tennisseuran pari Saana Siiranen/Juha Siiranen. Loppuottelussa vastustajina olivat OTC:n Susanna Norrbacka/Tuomas Norrbacka.

Yksi juniorisarjakin kisoissa käytiin. Pojat 13 ikäluokan lohkopeleissä paras oli Hyvinkään Tennisseuran Atte Matikainen, toinen oli Valkeakosken Tenniksen Lauri Rantala ja kolmas Lempäälän Tennisseuran Matias Kivitalo.

Kilpailunjohtajana toiminut Timo Reunanen oli turnauksen jälkeen viikonlopun tapahtumiin tyytyväinen:

– Osallistujamäärä oli todella iso, ottelut tasaisia ja pelipäivät pitkiä, ja se on turnauksen kannalta aivan parasta.

– Auringon lisäksi oman seuran John-Erik Hagströmin mainiot otteet lämmittivät, kehitystä on selvästi tullut, ja pari maukasta voittoa tekevät itseluottamukselle aina hyvää.

Urheilumenestykseltään turnauksen kovin pelaaja oli HVS-Tenniksen Jussi Heikkilä. Meriitit tosin eivät ole vielä tenniksestä, vaan yleisurheilusta (400m aitajuoksun MM- ja EM-kisaedustaja). Heikkilä pelasi lauantain tennistä, juoksi seuraavana yönä Jukolan viestin yöosuuden, ja jatkoi sunnuntaina tennisturnausta. Liikunnallinen viikonloppu palkittiin sekanelinpelin pronssilla!

Teksti: Timo Reunanen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.