Seurakunta hakee Sääksjärven seurakuntatalolle rakennuslupaa

Sääksjärven seurakuntatalon tontti sijaitsee liikenteellisesti keskeisellä paikalla. Asemakaavan valmistuminen kesti yli kuusi vuotta. Paikalle saa rakentaa seurakuntatalon lisäksi asuinkerrostalon.

Sääksjärven seurakuntatalon kaava on vahvistunut ja astunut voimaan 19. kesäkuuta. Virallinen nähtävilläolo- ja valitusaika päättyi maanantaina 12. kesäkuuta eikä sinä aikana valituksia jätetty.

Seurakunta saa vihdoin alkaa toimia 550-neliöisen seurakuntatalon ja samalle tontille nousevan korkeintaan seitsenkerroksisen asuinkerrostalon rakennuttamisen hyväksi.

– Kesän aikana haemme seurakuntatalolle rakennuslupaa ja alkusyksyn aikana kilpailutamme urakoitsijoita HILMAn kautta. Pohjakuvat ovat valmiina, kertoo Lempäälän seurakunnan kiinteistöpäällikkö Karri Koivusilta.

Vastuu Sääksjärven seurakuntatalon asemakaavasta on ollut Lempäälän kunnalla. Valmis asemakaava on esillä kunnan verkkosivuilla. Liikennejärjestelyjen ja muun muassa liito-oravien elinympäristön vuoksi asemakaavan tekeminen kesti pitkään, yli kuusi vuotta.

 

Sääksjärven seurakuntatalon tontti sijaitsee liikenteellisesti keskeisellä paikalla moottoritien, Ruskontien, Tampereentien ja Pitkäahteentien rajaamalla alueella.

Koivusillan mukaan seurakunta aikoo pitää tontin itsellään, mutta ei ryhdy asuintalon rakennuttajaksi.

Asemakaavan mukaan asuintalo saa olla 6 450 kerrosneliömetrin suuruinen ja korkeintaan seitsenkerroksinen.

– Etsimme talolle kiinnostunutta vuokraoikeuden eli käytännössä rakennusoikeuden ostajaa. Tuloilla katamme seurakuntatalon rakentamismenoja, kiinteistöpäällikkö selvittää.

Suunnitelmien mukaan uusi seurakuntatalo on yksikerroksinen betonirunkoinen rakennus, joka kaartuu Pitkäahteentielle avautuvan pihan ympärille. Ruskontieltä taloon johtaa kevyenliikenteenväylä.

– Entisen seurakuntakeskuksen kohdalla on asemakaavassa kerrostalo. Uusi seurakuntatalo tulee lähemmäs Tampereen- ja Ruskonteitä nykyisen metsikön kohdalle, Koivusilta hahmottelee.

Seurakuntataloon on tulossa 120 neliömetrin suuruinen seurakuntasali, kerhotilat, diakonian toimipiste ja partiokolo piha-alueineen. Suunnitelmien mukaan seurakuntasalia voi laajentaa kerhotiloihin. Tarvittaessa yhtenäinen tila venyy 200 neliöön. Salin vieressä sijaitsee keittiö.

 

Talon kustannusarvio tarkentuu kesän aikana.

– Koska kyseessä on julkinen rakennus, tavoitteena on lujatekoinen talo ja sadan vuoden käyttöikä, Karri Koivusilta sanoo. Seurakuntatalon arkkitehtisuunnittelija on Jouni Kulmala Arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen Oy:stä. 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.