Tavataan Kapteenienkadulla – sysäystä nuorisoliikuntaan panostamiseen ei kannata hukata

Lempäälä taisi saada uuden maamerkin ja turistinähtävyyden. Kun viimeisen kuukauden ihmiset ovat ajelleet Hääkiven ohitse ja ihailleet Mörkölä-kylttiä, jatkossa kiekkofaneille on ihan virallinen pyhiinvaelluskohde Hakkarissa.

Lempäälän kunta muisti tahdikkaasti MM-sankareita Jenni Hiirikoskea ja Marko Anttilaa nimeämällä kadun kippareiden kunniaksi. Jäähallille vievä tie Hakkarissa on jatkossa Kapteenienkatu.

Symboliikka toimii kahdella tapaa, päättäjät ovat tässä tilanteessa olleet hyvin tilanteen hermolla. Ensinnäkin on jotain, mikä pysyy. Voin veikata, että kymmenen vuoden päästä Jenniä ja Markoa halutaan kuvauttaa tienviitan alla merkkivuoden kunniaksi.

Tärkeää on myös suunta, eli kohti jäähallia. Toinen vaihtoehto olisi esimerkiksi ollut uudelle Lempäälä-talolle johtavan tien tai puiston uudelleennimeäminen, mutta nyt kyse on siitä itse asiasta: jääkiekosta.

Kun pikkujunnut ajavat treeneihin ja huomaavat tienviitan, hekin ymmärtävät, että Lempäälästä voi ponnistaa maajoukkuekapteeniksi. Se temppu on tehty ennenkin. Sillä isoin anti, mitä Hiirikoski ja Anttila voivat teoillaan antaa, on esimerkin voima nuorille.

Esimerkin voima konkretisoituu kunnan toisessa muistamisessa – kapteenien nimikkorahastossa. Kapteenien rahastolla on tarkoitus auttaa ja tukea nuorten harrastustoimintaa ja liikuntaa. Nyt siis siitä on paikkakuntalaisille jääkiekonharrastajille ja urheiluseuroille konkreettista hyötyä, että täällä on kasvatettu MM-mitalisteja. Se jos mikä motivoi juniorityöhön panostamiseen.

Nimittäin kaiken alkulähteellä on seura, joukkue ja valmentajat, jotka antavat ensi askeleet jokaiselle urheilijalle – pelasi sitten lopulta 5. divarissa tai MM-finaalissa. Ruohonjuuritason työn arvostaminen ja tukeminen on lopulta kaikki kaikessa. Jos siellä eivät lapset ja nuoret saa laadukasta opastusta, ei ole mahdollisuutta kasvaa huippu-urheilijaksi.

Ehdotankin, että 26. kesäkuuta voisi olla vuosittainen kokoontuminen Kapteenienkadulle. Sieltä suunta olisi Hakkariin, jossa yhdessä urheiluväki, kunta ja yritystoiminta pohtisivat, miten satsata nuorten liikkumiseen, ja antaa parempia eväitä liikunnalliseen elämään. Samalla panostukset toisivat ajan myötä varmasti uusia sankareita juhlittavaksi ja innostaisi yhä laajempaa osaa nuoria liikkumaan.

Lue lisää aiheesta:

Mitalijuhlassa jopa yli 4 000 ihmistä

Lempäälän kunta nimeää kadun MM-sankareiden mukaan Kapteenienkaduksi 

”Tuntuu ylpeältä olla Lempäälästä”, Jenni Hiirikoski kiitti suuryleisöä

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.