Oman kylän poika pääsi laulattamaan kansaa mitalijuhlassa: ”Eipä ole keikoillani ollut ennen näin paljoa yleisöä”

Henry Kuronen esitti yhteislauluna klassisen Sankarit-kappaleen, jonka aikana mitalistit saapuivat lavalle isojen hurraahuutojen siivittämänä. Kuva: Antti Raunio

Lempääläinen muusikko Henry Kuronen on hieman hämillään siitä, mitä on juuri päässyt tekemään. MM-sankareiden mitalijuhla on jo hieman tauonnut Ideaparkissa. Kuronen oli laulamassa yhteislauluna legendaarisen Sankarit-kappaleen täpötäydellä Keskusaukiolla.

Laulun aikana yleisö repesi – MM-mitalistit Jenni Hiirikoski ja Marko Anttila astelivat lavalle. Laulun loputtua Kuronen paiskasi molempien kanssa kättä, ja show jatkui sankareiden palkitsemisella.

– Tämä oli minulle uudenlainen kokemus. Noin kolme viikoa ennen juhlaa sain tiedon esiintymisestä. Kenellekkään ei saanut mitään sanoa, ettei mitään tule julki, Kuronen kertoi odotuksesta.

Kuronen on Lempäälässä tunnettu ja tykätty muusikko. Nytkin hän esiintyi tyylilleen tutusti mies ja kitara -tyylillä. Mitalijuhlaan haluttiin paljon paikallisia esiintyjiä yleisön iloksi.

– Kun esiintymisestä kysyttiin, vastasin että ehdottomasti! Iso kunnia oli päästä lavalle, kun olen täältä kotoisin.

– Ei minun keikoillani olekaan ennen ollut näin paljoa yleisöä, ja vielä netin striimauslähetykset päälle. Jopa hieman hämmentävää, Kuronen naurahti. Keskusaukiolla yleisöä oli parhaimmillaan jopa 4 000.

Kuronen kertoi seuranneensa tiiviisti miesten MM-kisoja.

– Aika paljon kyllä seurasin. En itse ole hirveästi urheiluihmisiä, mutta arvokisoja tulee katsottua enemmän.

– Juhlissa oli oikein hyvä tunnelma, ihmisistä näki että he viihtyivät. Väen paljous kertoo siitä, että asia puhuttaa ja kiinnostaa, Kuronen tuumi.

Lue lisää mitalijuhlasta:

Mitalijuhlissa biletettiin Finlandian, Mansesterin ja Lempäälän mieskuoron tahdissa

Mitalijuhlassa jopa yli 4 000 ihmistä

”Tuntuu ylpeältä olla Lempäälästä”, Jenni Hiirikoski kiitti suuryleisöä

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.