Jälleen uusi Kalevan kisojen tulosrajan alitus – vahva alkukesä sai jatkoa Jämsän kestävyysjuoksukarnevaaleilla

Kulunut kesä on ollut tykitystä LeKi-Yleisurheilun nuorilla yleisurheilijoilla. Usea urheilija on rikkonut Kalevan kisojen tulosrajoja. Viikonloppuna Jämsän kestävyysjuoksukarnevaaleilla saatiin jälleen yksi uusi rajan rikkominen. Joona Sointu teki rajan 3 000 metrin esteissä, uusi ennätys on nyt 10.07,16. Kisaraja olisi ollut 10.10.

– Taas ehkä yksi Kalevan kisojen urheilija seuralle lisää, kun minimiraja alittui. Ennätystä Joona on parantanut alkukesästä noin 22 sekunnilla, LeKi Yleisurheilun Veli-Matti Ranta iloitsee.

800 metrillä Aleksi Kivelä kohensi jälleen ennätystään ja nappasi M19-sarjan karnevaalivoiton ajalla 1.54,17. Santtu Heikkinen puolestaan lähti hakemaan 2 000 metrin esteissä kovaa kuuden minuutin alitusta, mutta aivan siihen eivät paukut riittäneet. Aika oli 6.03,94.

– Soolojuoksuna tuulessa ensimmäinen kierros meni Santulla M17-sarjan suomenennätysvauhtia (5.45). Puolimatkassakin vielä oltiin kirkkaasti alle kuuden minuutin tahdissa,  mutta lopussa askel painoi. Silti vain 0,2 sekuntia ennätyksestä ja taas 6.03 alkuinen aika.

Heikkinen on mahdollisesti lähtemässä edustamaan Suomea nuorten Olympiafestivaaleille Bakuun.

– Nyt näytöt on annettu ja ensi torstaina Olympiakomitea ilmoittaa valittavat yleisurheilijat Bakuun, Ranta kertoo.

Lue lisää yleisurheilu-uutisia:

Kalevan kisoihin lähdössä iso joukko lekiläisiä

Seuraennätykset ja Kalevan kisojen rajat paperia

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.