Sulkavuoren keskuspuhdistamon työt etenevät – Lempäälän ja Vesilahden jätevedet käsitellään uudessa puhdistamossa vuodesta 2024 alkaen

Havainnekuva Sulkavuoren keskuspuhdistamon pääsisäänkäynnistä. Kuva: Mainostoimisto Jyske

Sulkavuoren keskuspuhdistamon siirtoviemärien rakentaminen näkyy Tampereella Vihilahden alueella Hatanpään valtatien liikennejärjestelyinä loppukesästä lähtien. Vihilahden alueelta Sulkavuoreen rakennetaan kaksi tunnelia, joiden louhiminen ja rakentaminen kestää runsaat kaksi vuotta.

Louhintaa ja tulevia viemäritöitä valmistelevat toimenpiteet alueella käynnistyvät loppukesästä. Tuolloin muutetaan liikennejärjestelyjä. Varsinaiset louhintatyöt alkavat loppuvuodesta 2019.

 

Kuvamanipulaatiossa keskuspuhdistamon maan päälle tulevat rakennukset. Kuva: Mainostoimisto Jyske

Uusi jätevedenpuhdistamo rakennetaan Sulkavuoren kallion sisään. Louhintatyöt ovat sisäänmenotunnelien osalta vauhdissa.

Valmistuttuaan Sulkavuoren puhdistamo käsittelee Tampereen, Lempäälän, Vesilahden, Kangasalan, Pirkkalan ja Ylöjärven jätevedet

Uuden keskusjätevedenpuhdistamon on tarkoitus olla valmis vuoden 2024 aikana.

– Hanke on Pirkanmaan merkittävin ympäristöteko kautta aikain, ja sen avulla turvataan Pyhäjärven ja sen alapuolisen vesistön veden laatu myös tuleville sukupolville, sanoo Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n toimitusjohtaja Timo Heinonen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.