Telkäntaipaleen rampin kohtalo siirtyy

Telkäntaipaleen ramppi tulisi näille kohdin lähelle vanhaa juna-asemaa. Kuva: Antti Raunio

Telkäntaipaleen ylikulkusillalle suunnitellun rampin rakentaminen siirtyy. Suunnitteilla oleva ramppi tulisi keskustan länsipuolelle, jotta esteetön kulkuväylä kirkolta Puistokadulle onnistuisi. Kunnanhallitus ei lopulta hyväksynyt lisätyötarjousta rampin rakentamisesta.

–  Lisätyötarjousta ei hyväksytty, koska katusuunnitelma palautettiin takaisin valmisteluun, kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Hakala vahvistaa hylkäämisen syyn.

Tarkoitus on saada rampin tilanne etenemään melko nopealla aikataululla.

– Siltaa ei saada käyttöön ilman ramppia, joten asia pitää saada eteenpäin lähiaikoina. Hirveä kiire ei kuitenkaan tapauksen suhteen ole, Hakala rauhoittelee.

Asematorin ramppi toimisi sillan jatkona keskustan länsipuolella. Kaarevaa ramppia pitkin pääsisi laskeutumaan esteettömästi vanhan juna-aseman edustalle. Samalla rampin ulkokaarre toimisi tukimuurina tulevan Asematorin maatäytöille. Rampin sisäkaaren puolelle on suunniteltu puolipyöreän muotoinen katsomoportaikko ja keskusaukio. Amfiteatterimainen katsomo aukeaisi vanhan rautatieaseman eteen.

Rampin suunnittelussa oli jo edetty tarjousvaiheeseen asti, mutta tarjousta ei vielä tässä vaiheessa hyväksytty. Rampin rakentaisi Kreate Oy, joka teki rampista lisätyötarjouksen Lempäälän kunnalle.

Telkäntaipaleen silta on jo selvästi hahmottumassa, vielä puuttuvat loppusilaukset. Kuva: Antti Raunio

Yhdyskuntalautakunta ei kokouksessaan hyväksynyt tarjousta, vaan esitys lisätyötarjouksen hylkäämisestä voitti äänestyksen äänin 10–0.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Hakala päätti käyttää otto-oikeutta yhdyskuntalautakunnan päätökseen, koska kunnanhallituksen linjauksen mukaista katusuunnitelmaa yhdyskuntalautakunta ei hyväksynyt. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan muuttaa Telkäntaipaleen katusuunnitelmaa. Katusuunnitelma palautettiin valmisteluun, jotta suora yhteys Tampereentien suuntaan toteutuisi.

Tähän päätökseen viitaten kunnanhallitus myös päätti, että Kreate Oy:n lisätyötarjousta rampin rakentamiseksi ei voida hyväksyä koska katusuunnitelma muuttuu.

Ramppi rahoitettaisiin osaksi Telkäntaipaleen ylikäytäväsillan investointirahasta, jota on budjetoitu vuodelle 2019 ja loppuosaan käytetään 2017 tilinpäätöksen mukaista kuntakeskustan katuinfran rakentamisen investointivarausta. Telkäntaipaleen ylikäytäväsiltaan budjetoitujen kustannusten alituttua säästynyt 200 000 euroa kohdennettaisiin Asematorin rampin rakentamiseen.

LUE LISÄÄ LEMPÄÄLÄ-TALON RAKENNUSTÖIHIN LIITTYEN

Seurakunta jättäytyy Lempäälä-talosta pois

Lempäälä-talon rakennustyömaan maisema muuttuu

Lempäälä-talolle tulee kaksi taideteosta

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.