LeKin yleisurheilijoita arvokisoihin – Ruotsi ja Azerbaidzhan kutsuvat

Kestävyysjuoksijat Klaara Leponiemi ja Santtu Heikkinen pukevat Suomen sinivalkean edustusasun ylleen kesän nuorten arvokisoissa. Leponiemi juoksee paraatimatkansa 10 000 metriä Ruotsin Gävlessä 11. – 14. heinäkuuta pidettävissä alle 22-vuotisten EM-kisoissa.

Santtu Heikkinen puolestaan kipaisee 2 000 metrin esteet hiukan kauempana eli Azerbaidzhanissa Bakussa nuorten olympiafestivaaleilla.

Tampereen GP-kisoissa oli kolme LeKi Yleisurheilun urheilijaa tositoimissa. Korkeushyppääjä Matias Mustonen ei ole vielä tällä sesongilla saanut raikkautta hyppyihinsä, vaan taso on junnannut kahden metrin kieppeissä. Ratinassa ylittyi 199, neljä senttiä ylempänä ollut rima tuli joka yrityksellä selkeähkösti alas. Korkeushypyn tas Suomessa ei ole erikoisen kova tänä kesänä, joten saumaa Mustosella on puolustaa viime kesän Kalevan kisojen pronssiaan, jos tuloskunto pulpahtaa esiin.

Santtu Heikkinen oli päässyt 1500 metrille A-erään, missä alkuvauhti oli 17-vuotialle Santulle hiukan liian kovaa, loppuaika oli kuitenkin mainio 3.58,26. Seurakaveri ja armeijan harmaisiin siirtynyt Aleksi Kivelä oli B-erän kakkonen ennätystään hipovalla ajalla 3.56,15.

LUE LISÄÄ:

Lempäälän yleisurheiluhuiput mukana Tampereen GP-kisassa keskiviikkona

Santtu Heikkinen rajussa kevätkunnossa 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.