Vesilahteen halutaan lisää asukkaita ja yritystoimintaa – kunta käynnisti kyselyn maanomistajille, jotta kehittämistyö saadaan käyntiin

Vesilahti toivoo, että kunnan yritystoiminta ja asukasluku kasvaisi. Kuva: Antti Raunio

Haastava taloustilanne on saanut Vesilahden kunnan etsimään konkreettisia toimia, joilla kunnan taloutta saataisiin parannettua. Helppoa se ei ole, sillä tarvitaan pitkäkestoisia toimia myös kunnan maankäytön suunnittelussa.

Yksi iso perusta on yhteistyö maanomistajien ja kunnan välillä. Maankäytön asiat nousevat yleensä esille myös kuntien strategioissa. Vesilahti on uudistamassa strategiaansa niin, että uusi strategia on valmis vuoden 2020 alussa.

– Kuntastrategia tarkistetaan vähintään kerran valtuuston toimikaudessa. Ajankohta tarkistukselle on nyt hyvä myös sen takia, että kunnanjohtaja on tämän vuoden puolella vaihtunut. Kunnan toimintakenttä on hyvä analysoida uudestaan, jotta muuttuneisiin haasteisiin voidaan vastata ja vahvuuksia hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla, kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen valaisee.

Olennaisena osana menestyvän strategian luomiseen liittyy maankäytön, kaavoituksen ja omistajapolitiikan onnistunut suunnittelu. Sitä kautta asukasluku ja yrityskanta voivat kasvaa ja vahvistua, jos strategia onnistuu.

Vesilahti haluaakin ottaa aidosti maanomistajat mukaan kehittämiseen, ja saada oikeita ideoita ja kehitysehdotuksia. Sitä kautta sekä kunta että yksityiset maanomistajat olisivat suunnittelemassa ja kantamassa kortensa kekoon polulla, joka tähtää parempaan taloustilanteeseen.

– Maankäyttöä voidaan suunnitella niin kunnan itsensä omistamia maita kehittämällä tai yhteistyössä yksityisten maanomistajien kanssa. Sen vuoksi Vesilahden kunta on avannut 10.7.2019 verkkokyselyn tavoittaakseen kunnan alueen maanomistajia ja kuullakseen heidän näkemyksensä kunnan alueiden kehittämisestä. Pääasiassa kunta on kiinnostunut asumiseen ja yrittämiseen soveltuvista alueista, Hirvonen selventää.

Kyselystä toivotaan hyvää alkusysäystä kunnan ja maanomistajien yhteistyölle:

– Tarkoitus on tuottaa lisäarvoa ei ainoastaan kunnalle, vaan myös maanomistajille ja kuntalaisille. Kunta haluaa ottaa asukkaat mukaan kehittämään kuntaamme, toteaa innostunut Hirvonen.

Kyselyyn pääset vastaamaan täältä.  Yhteyttä voi ottaa myös Vesilahden kunnan elivoimapäällikkö Ilari Virtaseen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?