Klaara Leponiemen EM-kymppi täyttä tuskaa, arvokisadebyytti soi sijan 16: ”Paria päivä ennen kilpailua lenkillä kipeytyi päkiän ulkoreuna”

Kuva: Yleisurheilu.fi
Klaara Leponiemi teki arvokisadebyyttinsä juoksemalla 10 000 metriä nuorten EM-kisoissa.

Lempäälän Kisa Yleisurheilun kestävyysjuoksija Klaara Leponiemi teki arvokisadebyyttinsä Ruotsin Gävlessä pidetyissä alle 23-vuotisten EM-kisoissa. 10 000 metrin juoksusta tuli Klaaralle kipeytyneen jalan takia tuskien taival, mutta sisukkaasti hän pinni maaliin ajalla 35.29, mikä on noin 20 sekuntia hänen ennätystään heikompi. Kyseinen aika toi 16. sijan.

– Paria päivä ennen kilpailua lenkillä kipeytyi päkiän ulkoreuna. Ajattelin osanoton järkevyyttä loppuun saakka, mutta toivoin kivun turtuvan kisan aikana. Kuitenkin jokaisella askeleella kipu vihloi jalkaa. Totta kai kisafiilis latistui tämän takia, raportoi Ruotsista tavoitettu Leponiemi.

– Pelkäsin koko ajan, että kisa jää kesken. Kaikesta huolimatta kilpailuissa oli hieno tunnelma ja yritän olla onnellinen tuosta suorituksesta. Olisihan se jäänyt vaivaamaan itseäni, jos en olisi lähtenyt kokeilemaan, Klaara jatkoi.

Seuraava koitos on, mikäli jalasta ei löydy vakavampaa vammaa, Kalevan kisojen kymppitonni elokuun alussa.

Korkeushyppääjä Matias Mustonen sai kaipaamansa tulospiikin Sastamalassa, kun rima jäi 208 sentin korkeuteen kannattimilleen. Tulos jää kolme senttiä hänen ennätyksestään ja tämän kauden Suomen tilastoissa 208 riittää vitossijaan, kun kärkinoteeraus on Samuli Erikssonin 211.

LUE LISÄÄ YLEISURHEILU-UUTISIA:

Yleisurheilijoita arvokisoihin

Jälleen uusi Kalevan kisojen tulosrajan alitus

Seuraennätykset ja Kalevan kisojen rajat paperia

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.