Kommentti: Lempääläisessä jalkapallossa aika panostaa myös edustusjoukkueisiin

Juha Raunio

Uutinen, että hyvin treenannut ja urheilullinen LeKi-futiksen tyttötiimi lähtee tulevana suvena naisten sarjoihin on tervetullut piristysruiske lempääläiselle edustusjalkapallolle. On helppo povata, että jos ja kun sakki pysyy koossa, pelataan Lempäälässä 2020-luvun alussa korkeammalla tasolla kuin naisten Nelosdivarissa.

Sääksjärven Loiske on pelannut vuosia miesten Kolmosessa, ollen sarjan keskikastissa. Sarjapaikka on säilynyt, mutta kärkisijojen kärkkyminen on jäänyt haaveeksi. Yksi syy keskinkertaiseen menestykseen on se, että joukkue ei kertakaikkiaan saa treenivuoroja ylitäyteen buukatulta Sääksjärven tekonurmelta. Loiskeen sisältä tulleiden tietojen mukaan, edustusjoukkueella ei ole ollut ensimmäistäkään täyden kentän treenivuoroa kesäkuun loppuun mennessä.

Plussaa annetaan vaativalle valmentaja Janne Malmille, joka on vienyt sakkiaan treenaamaan milloin Säijän nurmelle ja joskus jopa Tampereen puolellekin.

LeKi-futiksen miesjoukkue on harrastelijaporukka, jolle pysyminen Nelosdivarissa on maksimirealiteetti juuri nyt.

Aikuisten harrastelussa ei ole mitään pahaa, mutta kyllä Lempäälän yli 500 futiksen harrastajaa ansaitsisivat esikuvan. Joukkueen, joka treenaisi määrätietoisesti, pelaisi hyvää jalkapalloa ja jota olisi mukava tulla seurarajat unohtaen kannustamaan. Samaan tyyliin kuin jääkiekossa ja lentopallossa.

Lähdetään ajatuksesta, että Loiskeen miehistä ja LeKin naisista leivotaan seuraavien vuosien aikana kunnon johtotähdet lempääläiseen futismaailmaan. Yksi kehitysaskel olisi, että niille voisi korvamerkata kunnon treeniajat taas ensi kesänä käytössä olevalta Hakkarin nurmelta.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

LeKi-futis pistää pystyyn historiallisen naisten edustusjoukkueen

Loiske sarjatauolle sijalta kahdeksan

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.