Henry Kuronen viihdyttää kuulijoita pubin kulmasta kiekkojuhlaan – Janis Joplinin bändin rumpali ja Heikki Silvennoinen mukana Kurosen biisillä

Henry Kuronen Kaliforniassa Dave Getzin kotimaisemissa. Amerikkalaisrumpali soittaa Kurosen levyllä.

Mitä yhteistä on Janis Joplinin hittikappaleella Piece Of My Heart ja Henry Kurosen äitinsä syntymäpäiväksi tekemällä biisillä? Yhteinen tekijä on Dave Getz, Janis Joplinin bändin rumpali, joka soittaa molemmilla kappaleilla.

– Koko musahomma on melkoista onnenkauppaa. Paljon on kiinni esimerkiksi siitä, keneen tutustut, sanoo lempääläinen muusikko ja musiikintekijä Henry Kuronen.

Hän tutustui Dave Getziin, maailmantähteen, joka saapui sekalaisen muusikkoryhmän kanssa esiintymään Vesilahden Kurki-festivaaleille.

– Oli pakko lähteä katsomaan ja tapaamaan Getziä. Myöhemmin rohkenin lähettää hänelle Facebookin kautta viestin, jossa kyselin, olisiko hänellä mahdollisuutta soittaa rumpuja kappaleellani. Vastaus oli kyllä.

Kuronen teki kappaleesta demon ja lähetti rummuista ohjeistuksen Getzille. Ohjeiden lopuksi hän totesi kuitenkin, että ”tee mitä tykkäät”.

Dave Getz lähetti Kuroselle sähköpostilinkin, jonka takaa löytyi kappaleen rumpuraita. Heikki Silvennoinen soitteli kappaleeseen kitarasoolot. Kun biisi oli nipussa, hän vei sen lempääläisen Dreamhouse-studion Jyrki Aholalle miksattavaksi ja masteroitavaksi.

– Kävin sen jälkeen Daven luona Yhdysvalloissa. Täytyyhän hyvissä levyissä olla signeeraukset.  Vietin hänen luonaan pari päivää San Franciscon lähellä ja hän kierrätti minua eri paikoissa tyyliin ”tuossa kadunkulmassa tapasin Jimi Hendrixin”.

– Davella on mainetta ja statusta. Hän ei ole kuitenkaan ylimielinen, vaan ihan tavallinen tyyppi niin kuin muutkin maailmantähdet, joita olen tavannut.

Kuronen tekee matkoja pitämiensä tähtien keikoille ja pyrkii tapaamaan heitä.

– Mitään ei tapahdu, jos mitään ei tee. Tässäkin kannatti yrittää ja yrittäminen palkittiin.

Kaunis ääneltään ja muodoltaan. Henry Kurosella on Matti Nevalaisen käsityönä tekemä Flying Finn-huippukitara.

Henry Kuronen on julkaissut kuusi omakustannetta ja hän keikkailee aktiivisesti erilaisissa tilaisuuksissa. Tähän mennessä kovin juttu on ollut esiintyminen lempääläisten kiekkotähtien palkitsemisjuhlassa Ideaparkissa.

– Se oli jännä tilanne. Odottelin lavan takana vuoroani ja kun nousin lavalle, oli pieni shokki, kun näin kuinka paljon ihmisiä on paikalla. Se oli upeaa, nautin äärettömän paljon esiintymisestä.

Keikkojen jännittäminen on Kuroselta jäänyt taakse. Mitä isompi yleisö, sitä mukavampi on esiintyä, hän sanoo.

Lempääläismuusikon kalenterissa on kesälle parikymmentä keikkaa. Talvella hän tekee keikkojen lisäksi koulunkäynnin ohjaajan töitä. Keikkoja hän tekee sekä soolona, duona Jari Lemmetin että cover-bändi HMP:n kanssa.

Henry Kuronen ei tavoittele tähtiä taivaalta. Sen sijaan hän tekee omaa juttuaan ja tykkää, jos hänen tekstinsä puhuttelevat kuulijoita.

– On kivaa, kun ihmiset tuntee ja tykkää mun jutustani. Tässä lajissa pitää olla nöyryyttä ja rakentaa polkua pikku hiljaa. Luottoa tekemiseeni on syntynyt, mistä kertoo se, että pyydetään 4 000 ihmisen keikalle.

 

Soittamisen ja keikoilla käymisen lisäksi Henry Kuronen kerää vanhoja vinyylilevyjä. Hän kertoo hyllyjen olevan kotona vinyylejä väärällään.

– Käyn rompetoreilla ja kirppiksillä sekä netissä.  Etsin originaaleja vinyylejä. Vanhojen klassikoiden saundimaailma on nykypäivän tuotantoa miellyttävämpi.

 

https://www.facebook.com/kuronenhenry
Kaikki Henryn kappaleet löytyvät Spotify-palvelusta hänen nimellään

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.