Kommentti: Miksi aina tarvitaan iso rysäys? Jääkiekossa herättiin uuteen alkuun, kun ensin oli menetetty jalokivi

LeKin edustuskiekko esittäytyi markkinoilla. Puhumassa edustuskiekon pj Juha Virmavirta, Jääkiekkoliiton pj Harri Nummela, Tapparan kehitysjohtaja Jussi Tapola, LeKin päävalmentaja Nils Hagman ja joukkueenjohtaja Vesa Saarinen. Kuva: Antti Raunio

LeKin jääkiekon uusi päävalmentaja Nils Hagman nosti Kuokkalankosken markkinoilla kaikessa hienoudessaan ja karuudessaan esille edustuskiekon uuden alun tilanteen tällä hetkellä. Hagman kiitti, kuinka hyvä ja vahva taustajoukko on saatu koottua tulevalle kaudelle 2. divarijoukkueen taakse. Samalla hän harmitteli, kun vastaavaa ei saatu Mestis-joukkueen taakse.

Vauhti jäähallilla näyttää nyt hyvältä. Uusia tekijöitä ja tuoreita ajatuksia – juuri sitä tarvitaan edustuskiekon nostamiseksi sinne, minne se kuuluu. Hienoa, että pohja mille rakentaa on nyt vahva. Toisaalta, miksi vastaavaa ei saatu silloin, kun pelattiin Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla, ja nyt pelataan neljännellä sarjatasolla.

Esimerkiksi Lempäälän kunta on lähtenyt hienosti mukaan ja tukemaan uutta nousua – upea asia. Samalla voisi kysyä, missä oli yhtä näkyvä tuki jääkiekolle, kun Mestis taisteli elämästään.

Miksi tarvitaan iso rysäys, että jonkin asian merkitys todella huomataan? Tässä tapauksessa se oli Mestis-joukkueen konkurssi. Sen jälkeen moni havahtui, että 12 kautta Mestistä pelannutta lempääläistä joukkuetta ei enää ollut.

Usein jokin konkreettinen, negatiivinen tapahtuma saa havahtumaan itsestäänselvyyksiin. Sanaa itsestäänselvyys käytti myös edustuskiekon uuden ry:n puheenjohtaja Juha Virmavirta, kun puhui markkinoilla. Sillä viitattiin juuri Mestis-joukkueen olemassaoloon.

Tuleva kausi 2. divarissa tulee olemaan todella mielenkiintoinen ja ennen kaikkea täynnä kysymyksiä. Ei toiminen 2. divarissa helppoa ruusuilla tanssimista ole. Ja täytyy muistaa, että vaatimukset ovat aivan jotain muuta kuin Mestis-tasolla. Mikä on joukkueen iskukyky? Vanhasta joukkueesta ei ole Mestis-pelaajia mukana. Kuinka yleisö ottaa joukkueen omakseen, millaiset ovat yleisömäärät? Mahdollisuuksia on, ihmettelisin jos avauspelissä halli ei olisi lähes täynnä. A-nuoret näyttivät yleisöpotentiaalin kahtena kautena.

Kuitenkin selvää on se, että viime vuoden tasoista jääkiekkoa, mitä LeKi pelasi esimerkiksi välierissä, ei ihan hetkeen Lempäälässä nähdä. Se on sääli. Nyt on uusien voimien aika yrittää, heille tulee antaa avoimin mielin mahdollisuus rakentaa terveempää tulevaisuutta. Hatunnosto kaikille, jotka tekivät ison työn Mestis-LeKissä, ja yhtä iso heille, jotka laittavat paukkunsa uuden alun rakentamiseen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.