LeKin edustuskiekkoon halutaan saada vauhdikas uusi alku – jopa Jääkiekkoliiton puheenjohtaja mukana talkoissa

LeKi-jääkiekon taustaryhmää J-P Okero ja Sirkka Hagman, ja keskellä Jääkiekkoliiton pj Harri Nummela. Kuva: Antti Raunio

LeKin jääkiekon 2. divarijoukkueen puheenvuorot Kuokkalankosken markkinoilla viittaavat siihen, että uutta nousua aloitetaan uudelta pohjalta ja vahvoin nousuajatuksin. Lempäälän jääkiekon tulevaisuudesta oli saatu puhumaan jopa Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ja Tapparan kehitysjohtaja Jussi Tapola.

Kuhina LeKin markkinakojun ympärillä olikin kiivasta. Tosiasia on, että tuleva kausi pelataan aivan eri tasolla kuin mihin Lempäälässä on totuttu. Se ei kuitenkaan ole estänyt positiivisen ilmapiirin aikaansaamista.

– Rakennamme uutta nousua erilaiselta pohjalta, yhteisöllisen toiminnan malli on avainasemassa ja se, että lempääläiset ottaisivat homman omakseen, edustusjääkiekon puheenjohtaja Juha Virmavirta kertoi markkinayleisölle.

Tavoitteet ovat selvästi 2. divaria korkeammalla.

– Pyrimme tekemään niin vahvan rungon, että nousu Suomi-sarjaan olisi mahdollista, mutta ei sitä toki voi luvata, että se tapahtuu ensi kauden jälkeen, Virmavirta asetteli sanansa.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Nummela oli tullut omalta osaltaan auttamaan uuden alkunosteen kasvattamisessa. Hän on vakuuttunut, että nousu takaisin kohti korkeampia sarjoja on mahdollinen.

– Vaikka taaksepäin täällä tultiin pari askelta, se mitä olen kuullut, lisää luottoa uuteeen alkuun. Pian askelia varmasti otetaan taas eteenpäin.

Nummelalla on myös henkilökohtaiset siteet Lempäälään.

– Äitini ja isoäitini tulivat evakkoina jatkosodan jälkeen Lempäälään, mummulani oli Hollossa.

LeKi joutui Mestis-joukkueen konkurssin vuoksi pudottautumaan kaksi sarjapykälää alemmas 2. divariin. Uutta toimintaa pyörittää uusi rekisteröity yhdistys. Mestiksen Saukko-logo aiotaan laittaa vaihtoon edustusjoukkueen symbolina.

LeKi olisi halunnut aloittaa Suomi-sarjasta, mutta se ei onnistunut, vaikka vastaavanlaisia poikkeuksia on. Viimeksi Kiekko-Espoo.

– Pääsääntö on selkeä: konkurssin jälkeen pudotus on aina kaksi sarjaporrasta. Kiekko-Espoon poikkeuksen taustalla oli, että kyseessä on Suomen suurin junioripelaajien alue, ja nuorille pelaajille tarvittiin kipeästi mahdollisuus jatkaa tietyllä tasolla. Pirkanmaa on niin vahvaa kiekkoaluetta, että täältä pelaajat löytävät joukkueita, Nummela taustoittaa.

LeKin edustuskiekko esittäytyi markkinoilla. Puhumassa edustuskiekon pj Juha Virmavirta, Jääkiekkoliiton pj Harri Nummela, Tapparan kehitysjohtaja Jussi Tapola, LeKin päävalmentaja Nils Hagman ja joukkueenjohtaja Vesa Saarinen. Kuva: Antti Raunio

Päävalmentaja Nils Hagmanin mukaan tulevan kauden suurin haaste on laadukkaiden pelaajien löytyminen. Taustaryhmän laajuutta Hagman kiittelee.

– Tällä hetkellä joukkueen rakennus on noin puolivälissä. Nyt taustat ovat kunnossa, harmi ettei vastaavanlaista löytynyt Mestis-aikana. Tilanne on nyt hyvä, emme olisi näin hyvässä tilanteessa, ellei olisi taustaryhmä näin vahva.

Virmavirta myöntää, että 2. divarijoukkueen rakentaminen on tyystin erilaista kuin Mestis-joukkueen kokoaminen. Kun Mestiksessä pelaaja-agentit tarjosivat pelaajia, nyt täytyy seuran myydä pelaajille, miksi kannattaa tulla juuri tähän joukkueeseen pelaamaan.

– Edustuskiekon taustalla on laaja joukko tukena, joiden sydän sykkii LeKille. Jatkossa kulujen ja menojen tulee olla balanssissa.

Tappara joutuu tulevalle kaudelle etsimään uusia yhteistyökumppaneita, kun LeKiä ei Mestiksessä ole. Tapola kuitenkin näkee nousun takaisin vain ajankysymyksenä.

– Se mitä olen nähnyt, niin tällä tuella se ei ole pitkä taival. Uskon, että nopeasti jopa Mestis-tasolla takaisin.

– Yhteistyömme oli menestyksekästä. Kun tulin Tapparaan seitsemän vuotta sitten, silloin Olli Palola ja Jan-Mikael Järvinen nousivat aina maajoukkuetasolle LeKin kautta. Viimeisimpänä esimerkkeinä Patrik Laine ja Joona Luoto.

Nummela painottaa, että yhteisön tukea tarvitaan juuri nyt.

– Toivon, että lempääläiset lähtevät sankasti tukemaa toimintaa. Nyt jos koskaan tarvitaan tukea, ja alusta asti on hienoa olla mukana, kun joskus nousua tapahtuu, Nummela näkee.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.