Jari Lemmetti oli Olli Lindholmin kuskina 90-luvulla, nyt oma bändi Kova Maa täyttää 15 vuotta: ”Koulunkäynninohjaajan ja muusikon työt kulkevat käsi kädessä ja ovat kuin yö ja päivä”

Jari Lemmetin soitin on basso. Hänen punaisessa bassossaan on ajan luomaa patinaa ja luonnetta. Kuva: Antti Raunio

Lempääläinen muusikko Jari Lemmetti on nähnyt musaskenessä paljon, erityisen tutuksi on tullut manserock. Musiikkiprojekteja on koko ajan päällä useampi, pisimmälle on päässyt Lemmetin perustama Kova maa -bändi, joka täyttää 15 vuotta. Juhlan kunniaksi luvassa on uutta biisiä ja levyäkin suunnitellaan.

Yhtyeesi Kova Maa täyttää 15 vuotta. Millaisesta yhtyeestä on kyse?

– Aloin aikanaan keräämään samanhenkisiä muusikoita ympärilleni, ja laitoimme bändin pystyyn. Vuosien varrella on soittajia tullut ja mennyt, olen itse ainoa jäljellä oleva alkuperäisjäsen. Laulajamme Serko Nieminen ollut kuusi vuotta mukana ja rumpalimme Kari Holm myös jo melko kauan.

Teillä ilmestyy pian uusi sinkkujulkaisu nimeltä Aamun valo. Millainen kappale on?

– Se on popahtavaa suomirokkia, ja vivahteita löytyy myös manserokista. Kappaleella on vierailevana laulajana vanhan liiton Skädäm-yhtyeestä tuttu Jukka ”Frogley” Mäntysorvari, joka on soittanut myös Dingossa ja Yössä.

– Bändimme musiikki on mennyt popimpaan suuntaan, ja cover-biisejä soitamme bluesista rock-musaan. Olemme sekoitus vähän kaikkea.

Miten yhtyeen 15-vuotista taivalta juhlitaan?

– Kokoamme uusia biisejä ja vanhoja kappaleita ja tarkoitus on tehdä juhlavuoden kunniaksi levy. Olemme saaneet uutta materiaalia, mitä työstää, Popedan Costello Hautamäki antoi meille demon, jota työstämme Kova maa -näköiseksi.

– Vuosien varrella on tullut bändin taholta tehtyä yhteistyötä monien kanssa, ihan Suomi-musan mammuttienkin kanssa. Bändissä on vuosien varrella ollut mukana äärimmäisen mukavia ihmisiä, joiden kanssa työskennellä.

Olet päivätöissäsi koulunkäynninohjaaja ja iltaisin muusikko. Miten ne pelaavat yhteen?

– Kuljun koululla olen ohjaajana ja siellä luottopakki. Tulee tehtyä myös opettajien sijaisuuksia paljon. Nämä kaksi ovat hyvä yhdistelmä, menevät käsi kädessä. Viikolla ollaan lasten apuna ja viikonloppuna on sitten ihan eri hommat.

– Vuodessa tulee tehtyä 50–60 keikkaa. Onhan siinä hommaa päivätyön ohessa, hoidan bändissämme kaikkea: managerointia ja keikkamyyntiä. Soittimeni on basso. Keikkailtua tulee myös muutamissa muissa kokoonpanoissa kuin Kovan maan kanssa.

Olet vuosia kiertänyt musiikkipiirejä, siellä varmasti on nähnyt kaikenlaista?

– Lindholmin Ollin tunsin hyvinkin 90-luvulla, soittelimme viikoittain ja kuskasin Olli paljon. Sitten kun Yön suosio nousi ja räjähti, emme enää pitäneet paljoa yhteyttä.

– Popedan porukan tunnen hyvin, ja varmaan saisin heidän keikalleen nimen vieraslistaan kysyttäessä.

LUE LISÄÄ VIIKON HENKILÖ -JUTTUJA:

Ville Touru raportoi kirjeenvaihtajana maailman kovimmasta kiekkoliigasta

Onko Joona Lehmus tulevaisuuden Mörkö?

Soittokunnan foniboxista bluegrassbasistiksi

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.