Liikuntaparkki laajentaa – uusi halli rakentuu aivan viereen: Minna Rajamäki haluaa toteuttaa asiakkaiden hullutkin ideat liikkumisesta

Minna Rajamäki kertoo, että Liikuntaparkin uusi laajennusosa ehti muhia mielessä parisen vuotta. Kuva: Antti Raunio

Liikuntakeskus Liikuntaparkki laajentaa, kun nykyisen hallikompleksin viereen rakentuu uusi liikuntahalli. Liikuntaparkin omistaja-yrittäjä Minna Rajamäki kertoo, että useiat hulluimmat ideat ovat asiakkaiden toiveita, ja laajennuksen taustalla on asiakaskunnan toiveiden paremmat toteuttamismahdollisuudet.

Mitä kaikkea uuteen laajennusosaan tulee?

– Uusi liikuntahalli on kooltaan 1474 neliömetriä. Sinne tulee Lempäälän ensimmäinen padel-kenttä, sitä on toivottu todella paljon. Lisäksi tulee ryhmäliikuntasalit lapsille ja aikuisille sekä isompi cross training -Sali, mitä se nykyisellään on.

– Lisäksi uuden hallin yläkertaan on tulossa E-sportpelialue. Se on nyt todella in, tarkoitus on aloittaa kerhotoimintaa, jossa pelaamisen lisäksi liikutaan yhdessä.

Mikä tilanne on tällä hetkellä?

– Anturat ovat valmiina, runkoa odottelemme. Sen toimitus on hieman myöhässä. Harjakaisia olisi tarkoitus viettää 23. elokuuta. Vuodenvaihteessa pitäisi sitten olla valmista, jotta tammikuun uudet ryhmät pääsevät uusiin tiloihin.

Mitä laajennus muuttaa nykyisissä tiloissa?

– Iso liikuntasali jää vain salibandyn ja sulkapallon käyttöön, ohjatut ryhmät siirtyvät uuteen saliin. Kuntosalialueesta tulee isompi, kun cross trainign siirtyy isompiin tiloihin uuteen halliin, ja alakertaan pystymme lisäämään rauhallisempia jumppia.

Miksi laajennus toteutetaan?

– Taustalla on se, että niin sanottu prime time -aika on niin lyhyt, että haluamme vastata paremmin sinä aikana asiakkaiden toiveisiin. Jatkossa pystymme tarjoamaan yhä paremmat mahdollisuudet siihen, että koko perhe liikkuu samaan aikaan samassa paikassa, että arkiliikkuminen olisi helppoa. Se on koko Liikuntaparkin idean sydän, tarjota samassa paikassa koko perheelle liikkumismahdollisuuksia.

– Kun ideoimme ensimmäistä laajennusosaa, näin laaja liikuntakeskus tuntui utopialta. Pian kuitenkin ensimmäisen laajennuksen jälkeen aloimme suunnittelemaan tätä seuraavaa. Meillä oli jo suunnitelmissa katsomollisen salibandyhallin rakentaminen, mutta vedimme sen pois ja päädyimme nykyiseen.

Minna Rajamäki esittelee: Liikuntaparkin laajennus on 1474 neliömetriä. Kuva: Antti Raunio

Liikuntaparkki tunnetaan erikoisista harrastusmahdollisuuksistaan, kuten ilmajoogasta ja fortnite-discosta. Mistä ideat syntyvät.

– Fortnite-discokin lähti yhden isän ideasta, että kannattaisi järjestää jotain supersuosittuun peliin liittyen. Moni erikoisempi idea lähtee asiakkaiden toiveista, ja niitä pyrimme mahdollisimman hyvin toeuttamaan.

– Välillä meinaa tulla itku, kun huomaa, että pystyy tarjoamaan jotain erikoista aktiviteettia ja se innostaa ihmisiä liikkumaan.

Olet samaan aikaan yrittäjä, yleisurheiluaktiivi ja kunnanvaltuutettu. Miten aikasi riittää kaikkeen?

 Tämä on minulle samalla työ ja harrastus, aamuisin lähden vain hallille, en varsinaisesti töihin. Minulle on lomaa, kun pääsen yleisurheilukisoihin toimitsijatehtäviin en tarvitse enempää. Lipon mökillä lataan sitten akkuja.

Mitä mieltä olet Lempäälän urheilupaikkatilanteesta?

– Olen enemmän kuin innoissani, kun Hakkarin urheilukentän remontti valmistuu! Kaikkiaan Lempäälässä on näinkin pieneksi kunnaksi todella monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Jalkapallossa tilanne tosin tosi huono, laji kun vaatii isot tilat.

– Olen ilman muuta sen puolella, jos lähdettäisiin tekemään uutta isompaa kenttäaluetta, mikä auttaisi myös jalkapallon kenttätilanteeseen. Myös kasvava laji pesäpallo tarvitsee hyviä olosuhteita.

Millä tavoin itse kuntoilet?

– Heh, aika ei oikein riitä kuntoiluun. Mutta tykkään pelata sulkapalloa ja käydä juoksulenkillä.

Mikä tekee sinut iloiseksi?

– On ollut huikean hienoa huomata, kuinka Liikuntaparkin lajien ympärille on syntynyt yhteisöjä ja kaveriporukoita, jotka tulevat yhdessä liikkumaan, ja koko yhteisöllisyyden tunne on hieno!

– On myös upeaa, että pystymme tarjoamaan nuorille töitä Liikuntaparkin kautta. Meillä on esimerkiksi paljon TET-harjoittelijoita ja ohjaustyöstä kiinnostuneet nuoret voivat saada meidän kauttamme työkokemusta.

LUE LISÄÄ VIIKON HENKILÖ -JUTTUJA:

Ville Touru raportoi kirjeenvaihtajana maailman kovimmasta kiekkoliigasta

Onko Joona Lehmus tulevaisuuden Mörkö?

Soittokunnan foniboxista bluegrassbasistiksi

 

Liikuntaparkin uusi liikuntahalli rakentuu aivan nykyisen hallikokonaisuuden viereen. Kuva: Antti Raunio

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.