Onko lomalla tyhjä aukko tai retkikohdetta ei keksitä? Autoseikkailulla viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin

Koko perheen autoseikkailulla riittää löydettävää ja ihmeteltävää. Kuva: Tanja Meronen

Meinaako käydä aika pitkäksi? Kaipaavatko muksut virikkeitä? Ideat ovat vähissä tai yhteisymmärrykseen kohteesta ei päästä? Huoli pois, ratkaisu on perheen autoseikkailu ilman ennalta suunniteltua päämäärää.

Jos retken haluaa toteuttaa edullisesti, kannattaa mukaan varata kylmälaukullinen eväitä. Näin kesällä uimavarusteet on tietenkin oltava matkassa mukana. Lapsille retkessä on tärkeintä, että he saavat päättää, käännytäänkö risteyksestä oikealle vai vasemmalle. Vaikka suunta tuntuisi aikuisesta epäilyttävältä, se kannattaa kuitenkin tutkia. Seikkailun tunnelma syntyy juurikin ennalta arvaamattomista ja välillä ihan pöhköistäkin valinnoista. 

Tällä meiningillä olemme päätyneet hiekkakuopalle, koskelle, lintutornille, taidenäyttelyyn, kirkkoon, hautausmaalle, kyläkauppaan, kotieläinpihalle, kodalle, suolle, jonkun saksanpaimenkoiran reviirille sekä tietenkin jätsikiskalle. Usein pysähdytään vain fiilistelemään, kun ollaan keskellä ei mitään, eikä ole tietoakaan, missä ollaan. 

Välillä lapset ovat saaneet kännykän karttasovelluksista tarkistaa missä ollaan ja miten päästään pois. Mielenkiinto muksuilla säilyy herpaantumatta, eikä kännykän pelimaailma juolahda mieleenkään. Aikuisilta vaaditaan matkaan läsnäoloa, huumoria sekä aitoa lapsuuden seikkailumieltä. 

Saman voi toteuttaa paikallisbusseilla hyppäämällä sattumanvaraisesti ennalta tuntemattomille reiteille ja piipahtamalla bussista bongattuihin mielenkiintoisiin paikkoihin. Miksei homma onnistuisi pienimuotoisemmin myös polkupyörillä.

MUUTA KESÄKIVAA

Kuokkalan museoraitti kutsuu luokseen

Vellamon Welhokoulu vie Kalevalan ja magiikan alkulähteille sekä yllättää lopuksi

Varma kesän merkki: Lasten liikennepuistossa avajaiset

Seikkailumielellä päätyy paikkoihin, joihin ei muuten päätyisi. Kuva: Tanja Meronen

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.