Heikkinen huippusuoritukseen Bakussa nuorten olympiafestivaaleilla

Kuva: Veli-Matti Ranta
Santtu Heikkisen alkukesä on ollut vauhdikasta, ennätykset rikkoutuvat joka juoksussa. Valmentaja-isä’ Markku Heikkinen on pojan menoon tyytyväinen.

Nuorten alle 17-vuotisten Euroopan olympiafestivaaleilla Lempäälää ja Suomea edusti kestävyysjuoksija Santtu Heikkinen. Azerbaidzhanin Bakussa käydyissä kisoissa Santtu osoitti loistavat kisaajan lahjansa ja sijoittui 2 000 metrin estejuoksussa neljänneksi uudella ennätysajallaan 5.59,56. Loistosijoituksen ja kuuden minuutin haamurajan alituksen arvoa nostaa vielä se, että Heikkinen kärsi vatsavaivoista.

– Kisaa edeltävänä iltana ja vielä aamullakin oli pientä ripulitautia, joten juoksu oli siihen nähden hyvä. Otin kaksi ekaa kierrosta todella rauhallisesti, vältin keskiporukan ruuhkat ja sen jälkeen aloin nousta kohti kärkisojoja, kertasi kisapaikalta kiinni saatu Heikkinen juoksun kulkua.

– Maalissa ärsytti, kun mitali jäi noin sekunnin päähän, mutta jälkikäteen maku suorituksesta parani. Bakussakin oli kuuma, 29 astetta juoksun aikana. Olin ainoa, joka pystyi tekemään oman ennätyksen kisassa.

– Tapahtuma oli hieno, jäi upea fiilis ja oli kiva tutustua ja tavata uusia kavereita ympäri Eurooppaa, Santtu Heikkinen tiivisti kisatunnelmansa.

Lue lisää yleisurheilu-uutisia:

LeKin yleisurheilijoita arvokisoihin – Ruotsi ja Azerbaidzhan kutsuvat

Kalevan kisoihin lähdössä iso joukko lekiläisiä

Seuraennätykset ja Kalevan kisojen rajat paperia

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.