Kalevan kisoissa ennätysmäärä LeKin urheilijoita

Matias Mustonen. Kuva: Kristiina Heinonen

Viisi Lempäälän Kisan Yleisurheilun muskettisoturia matkaa tulevan viikonvaihteen Kalevan kisoihin Lappeenrantaan. Osanottajalukema on ennätyssuuri, edes 90-luvun alun huippuvuosina ei lempääläisittäin moiseen määrään ole päästy. 2011 ja 2013 mukana oli neljä LeKi-nuttuista urheilijaa.

Santeri Kuusiniemi kisaa vain aidatulla suoralla eli 110 metrin aidoissa. Ajallaan 14,30 kuljulainen Kuusiniemi on maan tilastonelonen, joten jopa mitali voi nappijuoksulla olla napattavissa.

– Ennätysajasta on pudotettavissa rutkasti, toivottavasti saan hyvät juoksut aikaiseksi. Mitali olisi bonusta. Tahdonvoimaa tarvitaan, aitatreenejä on alla aika vähän, kertoo Santeri tunnelmistaan.

Matias Mustonen lähtee korkeuskisaan tilastoviitosena vain neljän sentin päässä tilastokärjestä. Alkukauden tahmeus on vaihtunut nousukuntoon.

– Kunto alkaa olla huipussaan, mutta tekniikan kanssa riittää tekemistä. Alkukauden epäonnistumisten jälkeen pidin pienen tauon kisoista ja tilanne saatiin parsittua parempaan kuosiin. Ennätystä lähdetään jahtaamaan, kisasta tulee tosi tasainen, joten sijoituksen arviointi on mahdotonta, kommentoi vuosi sitten tuloksen 211 ennätyksekseen hypännyt Pekka Koskisen valmentama Mustonen.

Santeri Kuusiniemi. Kuva: Sari Nuora/LVS:n arkisto

Myös nuori Manu Mäenpää saa tulikasteensa Kalevan kisoissa korkeuspaikalla. Juhannuksena 192 hypännyt vasta 15-vuotias Mäenpää hakee Lappeenrannasta rutiinia ja kokemusta.

Kestävysjuoksija Leevi Keronen juoksi Joensuussa viime viikolla 3 000 metrillä uuden upean ennätyksensä 8.31,41, joten odotusarvot kevään hengitystieongelmien jälkeen ovat 5000 metrillä korkealla. Keronen on ”vitosen” tilastoissa kahdeksas ajalla 15.10,81. Oma enntäys Kerosella on viitisentoista sekuntia parempi viime kaudelta, joten jos vitosellla enkka-aika tippuu suhteessa yhtä paljon kuin 3 000 metrillä, voidaan puhua jo 14.30 tasosta, ja sillä ajalla taistellaan kovasti kärkikuusikon paikasta.

Santtu Heikkinen juoksee Lappeenrannassa 800 ja 1 500 metriä tavoitteenaan selvitä loppukilpailuun. Toinen kesän mailerihirmu Aleksi Kivelä sen sijaan ei ole armeijan alkuhässäköissä päässyt treenaamaan ja näin Lappeenrannan kisat jäävät väliin. Jalkavaiva pitää myös Klaara Leponiemen radalta pois, hän olisi ollut 10 000 metrillä selkeä mitalikandidaatti. Joona Soinnun aika 3 000 metrin esteissä ei aivan riittänyt osanotto-oikeuteen Lappeenrantaan.

LUE LISÄÄ YLEISURHEILU-UUTISIA:

Kuusiniemi aitoi ikivanhan seuraennätyksen vuodelta 1949 historiaan

Klaara Leponiemen EM-kymppi täyttä tuskaa, arvokisadebyytti soi sijan 16

Jälleen uusi Kalevan kisojen tulosrajan alitus

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.