Kuumaakin hotimpi Puntala – Helteessä hionneet soittajat ja yleisö hakivat helpotusta järvestä. Katso video – tällaista meno on punk-festareilla

Nyt on kuumaa. Fosforos tykittää death metallia mökkilavalla.

Vaikka aurinko porotti yli 30 asteen lukemia jo toista päivää Puntala-rockin yleisöä tunnelma olivat lauantai-iltana korkealla.

Tapahtumapaikalle tallustellessa mökkilavalla tuuttasi Fosforos-niminen viiden hengen kokoonpano varsin intensiivistä ja suoraviivaista death metal -henkistä jytinää.

Huomion keskipisteeenä oli bändin naissolisti Sisli, joka vokalisoi kuoleman metallia syvällä kurkkuäänellä. Korkeaoktaaninen meininki keräsi hetkessä yleisön lavan eteen.

Kohta Fosforoksen jälkeen aloitti päälavalla puolalainen Life Scars. Punk-perinteen jatkajaksi ilmoittautunut, 2008 perustettu yhtye soitti kappaleita, joissa kritisoitiin muun muassa maan hallitusta ja kirkkoa.

Bändin solisti kertoi englanniksi ennen kappaleen alkua, mistä lyriikoissa on kysymys. Muuten puolaksi laulettu viesti olisi auennut vain harvoilla. Puntalaan oli saapunut bändin intohimoisia faneja Puolasta. He tempaisivat porukkaa mukaansa villiin tanssiin.

Järjestäjien puolelta kerrottiin kaksipäiväisen tapahtuman sujuneen rauhallisesti. Kovaa hellettä festerivieraat olivat helpottaneet pulahtamalla järveen. Myös nesteytyksestä oli pidetty perinteisesti huolta.

Kaikki järjestelyt pelasivat mutkattomasti autojen parkkeerausta myöten.

– Varsinkin ulkomaiset esiintyjät kehuivat järjestelyjä, ja tottahan se täytyy jos nykyisellä organisaatiolla sujua, olihan nyt jo 20. kerta kun Lempäälän karuselli ry oli Puntala-rockia järjestämässä, tuumasi Mikko Koivuluoma Lempäälän karuselli ry:tä .

– Mitään suurempia yllätyksiä ei tullut. Yhden bändin saapuminen paikalle jäi hieman viime tippaan, mutta kuten tavallista, kaikki esiintyjät esiintyivät ajallaan eikä peruuntumisia tullut.

Puntala veti väkeä, vaikka aurinko grillaisi maisemaa. Lippuja myytiin 1 700.

– Jos mukaan laskee kaikki ilmaislipun saaneet, esiintyjät ja vapaaehtoiset, alueella pyöri viikonloppuna reilut 2000 henkeä, Koivuluoma laski.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.