Tunnelma kohosi pikniknurmikolla ja esteradalla – Ranskalainen viikonloppu saavutti tuhat kävijää

Ranskalainen viikonloppu yhdisti golfin, keppihevoset, ruoan, ulkoilun ja kenttäratsastuksen. Yleisö pääsi muun muassa ohjatulle maastoesteradan radankävelylle. Kuva: Heidi Lammi

Ensimmäistä kertaa Vaihmalassa järjestetty Ranskalainen viikonloppu saavutti heti suuren suosion. Viikonloppu täyttyi ranskalaisesta ruuasta, ratsastuksesta, golfmahdollisuuksista ja yhteiselosta Vaihmalan maisemissa.

Brändääminen tapahtuma juuri ranskalaiseksi oli järjestäjiltä tietoinen valinta. Sen ympärille kerättiin Vaihmalan kylän yritysten osaamiseen sopivaa ohjelmaa.

– Halusimme selvän brändin eli ranskalaisuuden luomaan ihmisille mielikuvia, tapahtuman vetäjä Aki Karhapää selventää.

Tapahtuman pääpäivä oli sunnuntai, jolloin kilpailtiin kansainvälinen kenttäratsastuskisa ja maastoesteradan tapahtumia pystyi seuraamaan piknik-kori vierellä.

– Tämä oli kyllä ihan huikeaa. Ihmiset olivat ottaneet tosi hyvin ajatuksen piknikistä. Tunnelma oli hyvä – ihmiset olivat liikkeellä avoimin mielin ja näyttivät viihtyvän, kertoo Karhapää.

Kaksipäiväinen tapahtuma veti sankoin joukoin väkeä pienelle alueelle. Sunnuntaina tapahtumassa kävi noin tuhat ihmistä. Tapahtuma aiotaan järjestää uudestaan myös ensi vuonna.

Ensi vuonna idea pysyy samana, mutta ruokaa nostetaan ehkä vielä lisää esiin: haluaisin ruokaelämykset vielä vahvemmin osaksi tapahtumaa, Karhapää sanoo.

Veera Manninen ja Sir Greg veivät kansainvälisen kenttäratsastuskilpailun voiton. Kuva: Heidi Lammi

Yksi osa viikonloppua oli kansainvälinen kenttäratsastuskilpailu. Kisaa varten Lempäälään rakennettiin kansainvälisen tason maastoesterata. Kilpailun voittajaksi nousi Veera Manninen hevosellaan Sir Greg.

– Olimme omalla tasollamme. Pääsimme tekemään tasaisen hyvän suorituksen, mikä oli tällä hetkellä tavoitteenakin. Kaikki osa-alueet olivat hyviä, paremmin ei olisi voinut mennä, Manninen kertoo.

Kenttäratsastuskilpailu oli koko viikonlopun isoimpia voimanponnistuksia. Esteiden suunnittelu ja rakentaminen alkoivat jo kauan ennen tapahtumaa, ja alkukesästä Vaihmalassa kisattiin niin sanottu koekilpailu, jossa testattiin, kuinka kilpailu saadaan vedettyä läpi-

– Meillä oli kenttäratsastuspuolella noin sata vapaaehtoista, heidät on saatu mukaan omien kontaktien kautta, Karhapää hahmottaa kokoluokkaa.

Ranskalaisessa viikonlopussa kilpailtiin myös keppihevosten maastoesteiden Suomenmestaruuksista. 20 sentin luokan voitti Janna Aaltonen, 40 sentin luokan Elias Polku ja 60 sentin luokan Netta Nieminen.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Ranskaa tarjottimen täydeltä – Vaihmalassa voi ranskalaistua luvan kanssa

Elias Polku voitti keppareiden maastoesteiden SM-kisoissa 40 sentin luokassa. Kuva: Ilona Järvensivu

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?