Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja jumalanpalveluksia myös Lempäälään? – aloitteen laatija: ”Tärkeää, että keskustelu asiasta tulee käytyä”

Kirkkovaltuutettu Maria Päivänen on jättänyt valtuustoaloitteen sateenkaarimessujen järjestämiseksi Lempäälän seurakunnassa. Sateenkaarimessut ovat erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja jumalanpalveluksia, ja esimerkiksi Tampereella sateenkaarimessut ovat tuomiokirkkoseurakunnan vakiintunutta toimintaa.

Messujen tarkoitus on tarjota mahdollisuus kokoontua ja tavata muita samassa elämäntilanteessa ja viiteryhmässä olevia ihmisiä.

– Vaalityön yhteydessä kuntalaiselta tuli toive sateenkaarimessujen järjestämisestä ja sen pohjalta tein aloitteen, Maria Päivänen kertoo.

Lempäälän kirkkoneuvosto päätti kesäkuussa siirtää asian jatkovalmisteluun. Päätöstä messujen järjestämisestä ei ole tehty. Päiväsen mielestä keskustelu on joka tapauksessa hyvä käydä.

– Aloite ei saanut heti varauksetonta kannatusta, mutta on hyvä, että asiaa pohditaan. Ajattelen, että sateenkaarimessut olisivat seurakunnan olemista tässä päivässä. Ne loisivat positiivista kuvaa, että tämäkin ryhmä huomioidaan seurakunnassa. Luvataanhan seurakunnan www-sivuillakin, että tilaa riittää kaikille.

– Vaikka aloite ei menisi läpi, mielestäni tärkeää on jo se, että keskustelu asiasta tulee käytyä, Päivänen sanoo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.