Sunnuntai on todellinen herkkupäivä Kalevan kisoissa – silloin voi napsahtaa useampikin mitali Lempäälään

Matias Mustonen kotikentällään Hakkarissa. Kuva: Juha Raunio

Torstaina alkaneissa yleisurheilun SM-kisoissa eli Kalevan kisoissa urheilee viisi LeKi Yleisurheilun urheilijaa, kuten LVS uutisoi alkuviikosta.

Tänä vuonna lempääläisellä yleisurheiluihmisille ja muutenkin urheilua seuraavilla on harvinaisen hieno viikonvaihde tulossa. Ja samalla varmasti saa ”pomppia tulisilla hiilillä”, kun jännittää lempääläisurheilijoiden suorituksia.

Nimittäin mitalisaumaa on useammassakin lajissa tänä vuonna. Isoin jännitys tiivistyy sunnuntaille, jolloin iso osa lekiläisistä urheilijoista on tosipaikassa.

Lekiläisten kisat aloittaa perjantaina keskimatkojen juoksija Santtu Heikkinen, joka oli viime viikonloppuna nuorten olympiafestivaalien neljäs. Perjantaina juostaan 1 500 metrin kisat, finaali alkaa kello 19.25.

Lauantai on hyvää verryttelyä kohti sunnuntaita. Silloin on useampi alkuerä ja karsinta, josta lempääläiset tavoittelevat finaalipaikkoja sunnuntaille. Miesten korkeuden karsinnassa kello 12.55 hyppäävät Matias Mustonen ja Manu Mäenpää. Mustonen kuuluu mitalikandidaatteihin, ja oletus on, että hän selvittää karsinnan. Vasta 15-vuotias Mäenpää hakee kokemusta.

Sunnuntaina sitten jyrähtää toden teolla.

Miesten korkeusfinaali alkaa kello 14. Siellä todennäköisesti mukana oleva Mustonen puolustaa pronssia. Juuri vähän aika sitten hypätty kauden paras 208 antaa uskao nousukuntoon, ja realistiset mitalisaumat ovat jälleen olemassa.

Santtu Heikkinen urakoi Lappeenrannassa järjestettävissä kisoissa kaksi matkaa. Sunnuntaina on vuorossa 800 metriä. Alkuerät ovat 14.55, ja finaaliin päästessä Heikkinen juoksee uudestaan kello 16.15.

Leevi Keronen osallistuu miesten 5 000 metrin kisaan. Kaikki juoksijat ovat suoraan mukana loppukilpailussa. Nappisuorituksella Keronen voi taistella jopa pistesijoista.

Kirsikkana kakun päällä on miesten 110 metrin aidat, joissa pikakiituri Santeri Kuusiniemi hakee mitalia. Viime vuodet satasen suoraa kiiruhtanut Kuusiniemi osallistuu vain aitamatkalle, ja väläytti tilastoneloseksi juuri ennen Kalevan kisoja.

Alkuerät juostaan kello 15.10 ja finaai juostaan kello 17.10. Ennakkosuosikki Elmo Lakan jälkeen mahdollisuudet mitaleille ovat olemassa.

Kalevan kisojen aikatauluun voi tutustua täältä.

LUE LISÄÄ KALEVAN KISA -ENNAKKOA:

Kalevan kisoissa ennätysmäärä LeKin urheilijoita

Leponiemi ei osallistu Kalevan kisoihin EM-kisoisa tulleen vaivan vuoksi

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.