Koulujen alkaessa usealla pihalla on uusia lisärakennuksia – Hakkarissa opiskellaan kielekkeessä: Katso kuvat uusista tiloista

Hakkarin kieleke-lisärakennus jää nykyiseen ulkomuotoonsa, ulkosivua ei muuteta. Kuva: Antti Raunio

Uuden lukuvuoden alussa uusia lisärakennuksia on ilmestynyt useammalle Lempäälän koululle. Hakkariin ja Moisioon on saatu kaivattua lisätilaa ja Nurmen puretun koulun paikalle on ilmestynyt uusi koulurakennus.

Hakkarin yläasteen oppilasmäärä kasvaa vuosi vuodelta, ja lisätilaa todellakin kaivattiin. Tulevana lukuvuotena oppialaita on noin 660.

– Uusi lisärakennus on nimeltään kieleke, koska sinne sijoitetaan kieliluokat. Nyt meillä on viipale, suikale ja kieleke. Jatkossa uusissa tiloissa opiskellaan ruotsia ja englantia, luokkahuoneita on kuusi, kertoo Hakkarin koulun rehtori Sanna Oikarinen.

Hakkarin uusi lisärakennus rakennettiin niin sanotun D-solun parkkialueelle. Alun perin rakennuksen piti tulla E-solun parkkialueelle.

– Alkuperäisen paikan kohdalla kulki runkovesiputki, joten perustuksia ei voinut kaivaa ja paikka siirtyi. Nyt meille jää enemmän parkkitilaa, mopoparkki tosin jäi uuden rakennuksen alle, sille etsimme paikkaa.

Hakkarin lisärakennus valmistuu lukuvuoden alkuun. Viikkoa ennen koulujen alkua tiloja vielä viimeisteltiin ja siivottiin. Kalustus tulee vanhalta Lempäälän lukiolta, joita on säilyetty muualla. Kielekkeen on tarkoitus olla paikallaan kaksi vuotta, ja kun Lempäälän kolmas yläaste avataan, lisärakennus lähtisi pois Hakkarista.

– Olemme iloisia, että saimme uutta lämmintä sisätilaa. Muuten ei olisi kaikkia saatu ahdettua kunnolla. Uudet tilat auttavat niin, että liikuntahallin kahviota ei varmaankaan tarvita opetukseen, muuten kaikki luokkatilat ovat käytössä.

– Tulevalle lukuvuodelle oppilasmäärä kasvoi noin 50:llä. Ysiluokkia lähti pois yhdeksän luokallista, ja uusia seiskoja tulee 11. Ja vuoden päästä tarvittaisiin taas lisää tilaa, Oikarinen laskee.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Nurmen koululle uudet tilat ensin elementtirakennuksella

Moision koululle isompi lisärakennus – kuukausivuokra 24 000 euroa

Myös Hakkariin hankitaan lisärakennus

Väistötilat Sääksjärven koululle elokuuhun mennessä

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.