Janne Saarinen on suuntaamassa Sykkeen lisäksi elokuvien maailmaan ja haluaisi näytellä Bradley Cooperin kanssa

Janne Saarinen 2019. Kuva: Riia Grasshill

Nikke, Anton, Janne…kukas niistä nyt olikaan se oikea tyyppi eikä roolihahmo?

Vesilahtelainen näyttelijä Janne Saarinen on viime aikoina ihastuttanut ja vihastuttanut televisiosarja Sykkeessä näyttelemällä ensihoitaja Niklas ”Nikke” Uotilaa.

– On kivaa, että hahmo herättää tunteita. Kaikki eivät voi rakastettuja. Hahmossa on jotain samaa kuin Antonissa, molemmat ovat hieman naistenmiehiä ja kusipäitä.

Saarisen läpimurtorooli isompaan tietoisuuteen oli Salatuissa elämissä, jossa hän näytteli Antonia. Kun Salkkarit loppui, otti Janne hieman etäisyyttä tv-työhön ja teki välissä teatteria. Sykettä hän aloitti kuvaamaan heinäkuussa 2018.

– Halusin tehdä selvän eron Antonin ja Niken hahmojen välille. Muutin ulkonäköäni täysin: kasvatin parran ja pitkät hiukset.

– Kyllähän osa tunnistaa minut yhä Salkkareista, ei siitä pääse ihan heti eroon.

Syke-sarjaan Saarinen päätyi, kun sai Yellow Film -yhtiöltä soiton, että olisi pari projektia menossa. Saarinen meni tapaamiseen ja pian kädessä olikin Sykkeen käsikirjoitus.

Kesällä Saarinen ja Syke viettivät kesätaukoa, ja uuden tuotantokauden kuvaaminen alkaa taas syksyllä. Sykkeessä Saarinen pääsee näyttelemään suomalaisen näyttelijäperheen isoimpien tähtien kanssa.

– Katson heitä ylöspäin ja yritän ottaa oppia. Antti Luusuanniemen kanssa olemme tekemisissä myös vapaa-ajalla, Iina Kuustoselta saa todella paljon hyviä vinkkejä työhön. Tähdetkin ovat ihmisiä ja todella sydämellisiä, Saarinen kertoo.

– Marco Bjuströmiltä opin aikanaan, että isoin taito on saada muut näyttämään hyviltä, ja niin isot starat todella tekevät.

Janne Saarinen Salatut elämät -aikoinaan Kuva: Katariina Onnela/LVS:n arkisto

Janne Saarinen on ehtinyt lyhyellä urallaan tehdä televisiota, radiota ja teatteria. Nyt hän on aloittanut myös elokuvakankaiden valloituksen.

– Kesällä kuvasimme Pamela Tolan ohjaajamaa Teräsleidit-elokuvaa. Sen on ensimmäinen elokuvani, jossa minulla on pieni sivurooli.

– Leffan tekeminen oli super siistia. Se on niin erilaista: pieneen kohtaukseen voi mennä päiväkin.

Myös jatkossa elokuva-ala kiinnostaa Saarista, ja mahdollisesti luvassa on uusia rooleja.

– Alkutalvella on mahdollisesti yksi juttu ja ensi vuonna ehkäpä hieman isompaa juttua, Saarinen paljastaa salamyhkäisenä.

Radiopuolella Saarista on voinut kuulla niin Iskelmän kuin Loopin juontajana.

– Heh, eihän kukaan tule kysymään, että olet se radiotyyppi. Tämän unelmatyön varjopuoli on se, että on mahdoton tehdä kaikkea, vaikka olisi tosi paljon mielenkiintoisia juttuja.

– Tällä hetkellä nautin siitä, kun voin käydä Helsingissä Sykkeen kuvauksissa. Ei tarvitse välittää muusta kuin siitä, että on oikeaan aikaan maskituolissa.

Kaksoisveljien Janne Saarinen laulaa antaumuksella vuonna 2013. Kuva: LVS:n arkisto

Miten julkisuus muovaa Saarisen elämää? Luoko se rajoja, tarvitseeko ottaa huomioon jotain erikoista?

– Se on mulle ihan fine, että ihmiset katsovat. Asun nyt Tampereella, ero Helsinkiin on, että ei niin paljoa tunnisteta. Esimerkiksi festareilla käydessä otan sen sata yhteiskuvaa ihmisten kanssa.

– Ihmiset ovat fiksuja ja mukavia, joten ei se ole ongelma. Se on sitten vähän niin ja näin, jos esimerkiksi vessassa rupeaa kyselemään jostain.

Vuosien kuluessa Saarinen kertoo rauhoittuneensa, eikä ole löytänyt itseään enää viihdesivujen uutisista.

– Kyllä äidin oppi on vahva: ”Ole poika kunnolla.” En jätä julkisuuden vuoksi tekemättä mitään, mutta äidin opetukset ovat jääneet yleisellä tasolla mieleen.

Ikä on tuonut kypsyyttä myös omaan identiteettiin ja suhtautumiseen itseensä. Aina ei niin ollut.

– Rakastan sitä, kun töistä sanotaan, miltä pitää näyttää. Minua ei kiinnosta yhtään ulkonäköni, jos vaikka menen kauppaan.

– Sen on huomannut, että iän muuta se on muuttunut. Hyväksyn itseni tosi paljon paremmin nyt. Nuorempana olin epävarmempi sen suhteen.

Janne vuonna 2017. Kuva: LVS:n arkisto

Saarinen on nyt useamman vuoden tehnyt näyttelijän töitä, kun valmistui Lempäälän lukiosta. Viime marraskuussa hänet hyväksyttiin Näyttelijäliiton jäseneksi. Hänen sanojensa mukaan se sai tuntumaan vielä enemmän ammattilaiselta.

– En ole ihan varma mitä teen sitten ”isona”, niin moni asia kiinnostaa.

Vesilahdella Jannella on yhä koti, ja lapsuudenkavereita näkee etenkin juhlapyhinä.

– Minulle on tosi tärkeää, että olen kotoisin juurikin Vesilahdelta. Korjaan aina, jos joku luulee, että olen Helsingistä.

– Liian vähän ehdin käymään Vesilahdella. Nautin aina olla kotona, maalla on vapauttavaa.

Suosikkipaikoikseni Janne nimeää kodin lisäksi Kirkonkylän tekonurmikentän, Peuran krouvin ja Näppilän sillan.

– Se on varmasti Suomen kauneimpia paikkoja!

Mitä Saarinen sitten haluaisi saavuttaa urallaan?

– Ehdottomasti haluaisin näytellä Bradley Cooperin veljeä! Suomalaisista näyttelijöistä on paljon niitä, joiden kanssa vähän aikaa sitten halusi näytellä, ja nyt sitten on saanut. Se on upeaa.

Janne paljastaa, mitä erikoista voi tapahtua, kun kuvataan tv-sarjoja.

– Olimme ihan skutsissa kuvaamassa, eikä ollut mitään tekemistä. Niinpä aloimme kutoa. Minäkin opettelin kutomaan, Iina Kuustonen oli siinä mukana. Villasukkien kutomiseen jäi todella koukkuun.

LUE VANHOJA ARTIKKELEITA JANNESTA:

Salkkari-Janne valloittaa myös rasvalettinä

Vesilahden oma Salkkari-Janne

Salkkariporukka on kuin iso perhe

Kaksoisveljet haaveilee uusimmallaan rakkaudesta

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.