Visan ja LeKin salibandyjoukkueet yhdistyivät: Yhteistyöllä vahvemmaksi – seurojen välinen laajempi yhteistyö voisi muissakin tapauksissa auttaa harrastamista

LeKin 06-07-salibandyjoukkue harjoituksissa, joukkueessa yhdistyy viime kauden LeKin ja Visan ikäluokat. Kuva: Nina Leveelahti

Salibandyssä tapahtui vahvaa kuntarajat ylittävää yhteistyötä, kun Vesilahden Visan ja Lempäälän Kisan juniorijoukkueet yhdistyivät. 2006 ja 2007 syntyneiden poikien joukkueet pelaavat jatkossa LeKin nimen alla, kun Visan ja LeKin omat joukkueet löivät hynttyyt yhteen.

– Olimme ensimmäisen kerran jo reilu vuosi sitten muissa asioissa yhteyksissä LeKin valmentajan Visa Vainiolan kanssa. Oli puhe, että voisimme tehdä yhteistyötä jossain vaiheessa. Muutamien pelaajien ilmoittaessa siirtyvänsä Tampereelle pelaamaan, tänä keväänä alkoi näyttämään, että tiiviimpi yhteistyö tai yhdistyminen olisi paras tapa jatkaa alkavalla kaudella, kertoo Visassa valmentanut ja uudessa joukkueessa jatkava Matti Kuusjärvi.

Yhdistelmäjoukkueessa on nyt runsaasti pelaajia, kaikkiaan hieman yli 30. Samalla helpottuu salivuorojen järjestyminen, kun kahdelle joukkueen sijaan tarvitsee löytää vuorot vain yhdelle.

– Suurimpina hyötyinä näen riittävän pelaajamäärän varmistaminen ja ohjaajaresurssien riittäminen. Myös Lempäälän ja Vesilahden salivuorojen kasvaneeseen tarpeeseen nähden niukat salivuororesurssit riittävät nyt hieman paremmin, Kuusjärvi tuumii.

Uusi joukkue pelaa LeKin nimellä sarjaa. Tarkoituksena on tehdä pelaajista kaksi pelijoukkuetta, mutta harjoitukset pidetään yhdessä. Treenejä on kolmesti viikossa.

– Joukkueella on nyt jopa seitsemän valmentajaa, mikä parantaa valmentamisen laatua ja mahdollistaa myös kattavammat oheisharjoitteet, kertoo vastuuvalmentaja Visa Vainiola.

– Jo muutaman yhteisharjoituksen perusteella ryhmä on lähtenyt yllättävänkin hyvin uuteen pelisysteemiin mukaan uusien pelikavereiden kanssa, mikä lupaa hyvää sarjakausiin valmistautumisessa. Kaikki pojat tuntuvat motivoituneilta ja innokkailta oppimaan uusia asioita.

Yhteistyö on alkanut vahvasti positiivissa merkeissä. Molemmat valmentajat ovat samaa mieltä, että vastaavanlainen yhteistyö seurojen välillä on ehdottomasti kannatettavaa, kun sitä kautta pystytään parantamaan harrastusmahdollisuuksia.

– Pelkästään jo ohjaus- saliresurssien riittävyyden vuoksi yhteistyö on järkevää. Seurojen välinen yhteistyö ja joukkueiden yhdistämiset ovat Vesilahden ja myöskin Lempäälän kokoisessa paikassa käytännöllisiä, valmentajat taustoittavat.

Kuusjärvi kertoo konkreettisen esimerkin tyttösalibandyn puolelta.

– Tyttöjen puolella niin LeKillä, Lempäälä Sportilla kuin Visalla olisi muutamia 2008–2010 syntynyttä tyttöä, jotka haluaisivat harrastaa salibandyä tyttöjoukkueessa. Mikäli salibandystä kiinnostuneet Lempäälän ja Vesilahden tytöt kerättäisiin yhteen, heistä saataisiin varmasti riittävän suuri ryhmä salibandyjoukkueen pelitoiminnan aloittamiselle myös näissä ikäluokissa. Ilman seurojen välistä yhteistyötä uutta tyttösalibandyjoukkuetta ei taida syntyä.

Syksyn edetessä uusi joukkue ja uudet pelaajat pääsevät yhä paremmin toisiinsa tutuiksi. Enemmän pelaajia on 06-ikäluokassa, Visa Vainiola kertookin, että nuorempia mahtuisi vielä mukaan joukkueeseen.

– Pääosin pelaajat tuntuvat olevan oikeinkin positiivisella mielellä. Osa pelaajista on varmasti halunnutkin uusia tuulia. Vielä kun tutustutaan paremmin, niin uskon että tästä tulee tosi hyvä juttu ja mikä parasta pojat saavat toisistaan uusia kavereita, Kuusjärvi uskoo.

LUE LISÄÄ SALIBANDYUUTISIA:

LeKin salibandytoiminta kasvussa – tarvetta lisävuoroille ja uusille toimijoille

Lempäälä Sport – vaikuttava salibandyn erikoisseura

LeTo ja Visa kärkkyvät säbässä nousua

Sportin säbä-juna puksutti seuraavalle asemalle

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?