Peurafesteillä luvassa manserockin ilotulitusta – Klamydia kruunaa artistikattauksen: ”Nyt kannattaa todella tulla kuuntelemaan”

Ennen Peurfestejä Vesilahdessa juhlittiin Kurki Festivaalien merkeissä. Kuva: LVS:n arkisto

Elokuun puolella hyvän rockmusiikin, etenkin manserockin ystäviä hellitään. Vesilahden Peurafesteillä 16.-17. elokuuta on luvassa monipuolinen kattaus etenkin manserock-musiikkia.

Manserockia esittävät muun muassa Mansesteri, Hauli Bros, Mustat Enkelit ja Kova Maa. Lauantainen festaripäivä onkin juuri kovaa mansetykitystä.

Kova Maa -yhtyeessä bassoa soittava Jari Lemmetti odottaa innolla, että pääsee soittamaan Peurafestin yleisölle.

– Luvassa on lauantaina todella hieno manserock-ilta! Kova Maa soittaa omien biisien lisäksi cover-kappaleita, Popedaa on ainakin luvassa. Toivotaan, että sää suosii.

Lemmetillä on hihassaan myös yllätys.

– Voin luvata yllätystä vierailevan tähden muodossa, joten kannattaa saapua paikalle.

Niko Myllyniemi Peurafestista hehkuttaa tämän vuoden artistikattausta.

– Nyt on tulossa järisyttävän hyvät festarit. Kattaus on ihan huippuluokkaa. Muutamia mainitakseni perjantaille saatiin pääesiintyjäksi itse Klamydia ja heille lauteet lämmittelee yleisön toivoma Kormus sekä paikallinen kestosuosikki The Patents.

– Lauantaina on vahva manserock teema. Illan viimeinen show kantaakin nimeä Manserock on poikaa! Se on Hauli Brosin ja Mustien Enkeleiden toteuttama ehdottomasti nähtävä liki kolmituntinen veto.

Jari Lemmetin soitin on basso. Hänen punaisessa bassossaan on ajan luomaa patinaa ja luonnetta. Kuva: Antti Raunio

Jari Lemmetti vetää vuodessa noin 50 keikkaa eri kokoonpanojen kanssa. Hänellä on näkemystä ja kokemusta, missä tilassa manserock tällä hetkellä on.

– Manserock voi ihan hyvin, Popeda tietenkin porskuttaa kukkona tunkiolla. Tulevaisuus ei jää nuorista kiinni, ja bändeistä Mustat Enkelit, Kormus ja Hauli Bros esimerkiksi ovat oikein hyviä.

– Haasteena on päästä radioiden soittolistoille, se on nykyään todella haastavaa. Manserock ei ole kaikkein radioystävällisimpää musiikkia.

Lempäälän ja Vesilahden livemusaskenestä Lemmetillä on myös näkemyksensä.

– Tilanne on sikäli hyvä, että aika paljon on nuoria bändejä ja soittajia. Minua huolettaa esiintymispaikat. Olen Lempäälästä, esimerkiksi Välibaarin talo on purku-uhan alla.

– Harva myöskään pelkkää musakeikkaa tekee elääkseen. Minäkin olen päivätöissä koulunkäynnin ohjaajana, ja sen ohessa pyöritän bändiä ja keikkailen, Lemmetti kertoo.

Peurfaestin valmistelu on sujunut järjestäjien mukaan mallikkaasti.

– Järjestelyt on menneet tähän asti hyvin. Kaikki alkaa olla mallillaan ja enää hienosäädetään. Toivotaan vielä, ettei kaatamalla vettä sada niin eiköhän varsin mahtavat juhlat saada taas aikaiseksi, Niko Myllykoski tuumii.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.