Kahden auton raju kolari 120 km/h:ssa – peräänajaja ei osannut kertoa törmäykselle syytä

Lempäälässä sattui sunnuntai-iltana 11. elokuuta kahden henkilöauton raju peräänajo valtatie 3:lla. Onnettomuus sattui kello 22.40 Valkeakoskentielle johtavan liittymän 34 kohdilla.

Kaksi henkilöautoa kulki Helsingin suunnasta kohti Tamperetta, kun liittymän 34 kohdilla edellä ajaneen henkilöauton kuljettaja oli havainnut takana tulleen auton lähestyvän hänen ajoneuvoaan ja odottanut sen siirtyvän toiselle kaistalle ohitusta varten. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan takana tullut ajoi suoraan edellä ajaneen perään. Peräänajaja ei ollut osannut sanoa törmäykselle mitään syytä, vaan epäili, että hänen huomionsa oli hetkellisesti herpaantunut.

Peräänajohetkellä ajoneuvojen nopeus oli osallisten kertoman mukaan ollut noin 120 km/h. Edellä ajaneen ajoneuvon kuljettaja toimitettiin Valkeakosken aluesairaalaan tarkastettavaksi. Molemmat ajoneuvot vaurioituivat törmäyksessä ja hinattiin pois tapahtumapaikalta. Peräänajajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Syksyn tuoma pimeys yhdistettynä sateeseen vaatii autoilijoilta taas parempaa tarkkaavaisuutta, Pirkanmaan pelastuslaitokselta muistutetaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?